Wsparcie, strach
Melduje beta 1714 w 6 tygodniu i 5 dniu. Mega niska więc chyba nie będę robiła drugiej.
Odpowiedz
(28-04-2026, 16:39)o_lisek napisał(a): Hej, trochę szkoda, że zdecydowałaś się wziąć mife wczoraj wieczorem, bo abo w nocy może być męczące. Proponowałabym przesunięcie akcji na jutro rano, jak najbardziej można wydłużyć odstęp między mifepristonem a misoprostolem. Co o tym sądzisz?
W którym tygodniu ciąży jesteś?
W czwartek będzie 8 tydzień. Jutro mam wolne w pracy dlatego to jest jedyny dzień kiedy mogę się zdecydować na akcje w spokoju.
Odpowiedz
Hej, ja dzisiaj po 11 wzięłam pierwszą tabletkę. Już się stresuję jutrem
Odpowiedz
(28-04-2026, 17:36)Xoxo napisał(a): Hej, ja dzisiaj po 11 wzięłam pierwszą tabletkę. Już się stresuję jutrem
Ja również. Zwłaszcza że będę sama. Czy jutro warto zrobić badania krwi rano i za kilka dni powtórzyć ? Czy w dzień abo nie ma sensu ?
Odpowiedz
No i super, to mogłabyś wziąć misoprostol jak tylko wstaniesz rano. Aborcja trwa parę godzin, tak od 1 do 5 przeciętnie. Masz szansę do południa być po.
A dzisiaj jakbyś wzięła miso o 22 to zerwałabyś i siedziała sama w nerwach, bo my pójdziemy spać.
Możesz jutro zrobić pierwszą betę, a potem we czwartek/ sobotę/ poniedziałek drugą. W zależności od dostępności laboratoriów.
Odpowiedz
(28-04-2026, 17:52)o_lisek napisał(a): No i super, to mogłabyś wziąć misoprostol jak tylko wstaniesz rano. Aborcja trwa parę godzin, tak od 1 do 5 przeciętnie. Masz szansę do południa być po.
A dzisiaj jakbyś wzięła miso o 22 to zerwałabyś i siedziała sama w nerwach, bo my pójdziemy spać.
Możesz jutro zrobić pierwszą betę, a potem we czwartek/ sobotę/ poniedziałek drugą. W zależności od dostępności laboratoriów.
Dzięki za radę.  Chyba tak zrobię, że rano udam się na pobranie krwi i dopiero później abo. W sobotę bym powtórzyła wyniki. Czy warto się zapisać do lekarza na USG? Jeśli tak to na kiedy ?
Odpowiedz
Ja byłam na USG równy tydzień po. Akurat trafiłam w okienko lekkiego plamienia. Nie przyznałam się do abo, on tego nie zauważył, przynajmniej nic nie mówił. Jedynie o przeroście endometrium i polipie
Odpowiedz
Nie wzięłam jeszcze miso a zaczęłam delikatnie krwawić... minęło 24 h od pierwszej tabletki...
Odpowiedz
Hej, w słabych ciążach tak się zdarza. Ale krwawisz czy plamisz? Jeśli bedziesz czuła że rozkręca się poronienie i tak nie dasz rady spać, bo np boli, to weź jednak miso teraz czy zaraz. Jeśli to tylko plamienie to wtedy poczekaj do rana.
Odpowiedz
(28-04-2026, 23:20)o_lisek napisał(a): Hej,  w słabych ciążach tak się zdarza. Ale krwawisz czy plamisz? Jeśli bedziesz czuła że rozkręca się poronienie i tak nie dasz rady spać, bo np boli, to weź jednak miso teraz czy zaraz. Jeśli to tylko plamienie to wtedy poczekaj do rana.
Właśnie się zaczęło krwawienie...
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości