Wsparcie, strach
Cześć dziewczyny. Mam małe dzieci. Przeorało mnie macierzyństwo. Nie mam przestrzeni emocjonalnej, psychicznej, fizycznego zdrowia ani pieniędzy na więcej dzieci. Dziś mam pozytywny test, 33 dzień cyklu nie wiedziałam że antykoncepcja zawiodła. Zamówiłam tabletki z WHW. Czekam na przesyłkę. Boje się jak jasna cholera że nie przyjdzie, że nie przyjdą na czas, że coś pójdzie nie tak w trakcie... Mąż mnie wspiera, ale mieszkam w zaglebiu prawicowych kosicolowych poglądów. Kompletnie druga strona niż piękne Czechy. Nie wiem jak przestać się tak bać... Musze zgrywać dobrą minę do złej gry przy dzieciach, w pracy...
Odpowiedz
Wiem co czujesz bo jestem na tym samym momencie ?
Odpowiedz
Też czekasz na wysyłkę? Albo na tabletki? Byłam pewna że to pewna sprawa skoro adt zachwala whw a teraz się boje. Nie ukrywam że wolała bym "większy okres" niż te większe tkanki później... Dla własnego zdrowia psychicznego....
Czy jeżeli mamy gminna oczyszczalnie ścieków oni zobaczą ten zarodek jak dopiero w 9tc się uda?
Odpowiedz
Cześć, ja też jeszcze wczoraj byłam w tym miejscu - bałam się, że przesyłka nie dojdzie, ale dzisiaj (po siedmiu dniach od zamówienia) czekała na mnie w skrzynce :) Jutro zaczynam akcję. Trzymam za ciebie kciuki!
Odpowiedz
Masz jeszcze dużo czasu, nie przejmuj się. Do 10 tygodnia tak naprawdę wygląda to jak większy okres. A tabletki przyjdą nie przejmuj się
Odpowiedz
Dziewczyny mam jeszcze głupie pytanie - wszędzie piszą że ciąża pozamaciczna to przeciwwskazanie. Ja nie chcę iść do ginekologa, mój przyjmuje od 8tc i od razu zakłada kartę. Nie mam tu zaufanego prokobiecego. Wiedziała bym? Przepraszam za głupie pytania, niby już byłam w ciąży przecież ale wtedy chciałam ją utrzymać i od początku była pod opieką (chciałam zajść nie mogłam bez tony leków i zastrzyków, nie chce to mimo prezerwatyw tu jestem...)
Odpowiedz
Hej, w 8tc czułabyś ból po jednej stronie brzucha, bo pęcherzyk rozpierałby jajowód.
Odpowiedz
(14-04-2026, 17:44)o_lisek napisał(a): Hej, w 8tc czułabyś ból po jednej stronie brzucha, bo pęcherzyk rozpierałby jajowód.
Dziękuję, czyli się nie obawiać do wtedy.
Odpowiedz
Super zaczynają mi się mdłości jak w drugiej ciąży. Ledwo żyje.
Odpowiedz
(20-04-2026, 12:11)Magnolia1994 napisał(a): Super zaczynają mi się mdłości jak w drugiej ciąży. Ledwo żyje.
Jak się czujesz?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości