Liczba postów: 43
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Hej dziewczyny. Czekam na swój zestaw, generalnie jestem załamana sytuacją. Jestem nad wyraz płodna... z powodu chorób w mojej rodzinie, antykoncepcja hormonalna nie jest wskazana. Zaszłam w ciąże trzy razy(urodziłam) za każdym razem będąc ciociazby kp... wiem, ze to nie kest wyznacznik. Obecnie, jestem w 4tc ze stosunku przerywanego ? gdzie nie było mowy o wytrysku. No jak tu się nie załamać?
Powiedzcie proszę bo czytałam, ze często Was zawodzi antykoncepcja, ze zaszłyscie z wkładka... Boże czym się tu zabezpieczać? Najchętniej bym męża namówiła na wazektomie ale nie jest zbyt chętny. Podwiazalabym sobie jajniki gdyby to było możliwe w naszym chorym kraju. Odechciewa mi się wszystkiego, jestem dodatkwoo załamana czekająca mnie abo, gdzie nigdy nawet nie sadzilam, ze coś takiego przejdzie mi przez głowę... pomóżcie....
Liczba postów: 14,463
Liczba wątków: 15
Reputacja:
128
Nie ma 100 pr skutecznej metody.
Zawsze jest ryzyko, mnie teraz pociesza to że jakbym wpadła to teraz już wiem gdzie szukać pomocy. A nie tak jak poprzednio.
Ja zaszłam z wkładką miedzianą na dzień przed okresem hehe
Jeśli potrzebujesz informacji w czasie rzeczywistym dzwoń 22 29 22 597 - Infolinia Aborcji Bez Granic
Liczba postów: 43
Reputacja:
0
Dziękuję Ci za te podpowiedzi. Ja zachodzę w głowę o co kaman- trójka za pierwszymi strzałami a teraz ciąża bez kończenia w środku wtf??? Przecież to jakieś nieporozumienie. Nigdy się nie spodziewałam, ze stanę przed takim wyborem... Zwwsze sadzilam, ze nie jestem zdolna tego zrobić. Ale mam trójkę dzieci, wszystkie w ciągu czterech lat(!) i czuje, ze już mi zaczyna siadać psychika. Nie dam rady z czwartym. Dodatkowo jestem ze wszystkim sama, mój mąż jest mega pro wiec nawet nie ma mowy o jakiejkolwiek rozmowie i rozwiązaniu. Cieszę się, ze tu jesteście, czytam od kilku dni Wasze wątki i dochodzę do wniosku, ze czas trochę zmienić myslenie bo się wykończę wyrzutami sumienia.
Liczba postów: 14,463
Liczba wątków: 15
Reputacja:
128
Ogólnie miałam 3 wkładki miedziane i ta ostatnia po ok trzech latach zawiodła. Prawdopodobnie się przesunęła.
Ja do abo podeszłam jak do spóźnionej antykoncepcji. Jestem zdania że jakbym chciała drugie dziecko to bym podjęła świadomą decyzję.
O córkę nie staraliśmy się, podjęliśmy decyzję co będzie to będzie. I zaszłam hehe ale mąż nie doszedł ... Jakiś zabłąkany plemnik zrobił psikusa hihi
Jeśli potrzebujesz informacji w czasie rzeczywistym dzwoń 22 29 22 597 - Infolinia Aborcji Bez Granic
Liczba postów: 523
Reputacja:
4
Pinezka ja trzy razy zaszłam w ciążę bez kończenia w środku haha także jak widzisz to nic nadzwyczajnego. Mam trójkę dzieci, dwie abo za sobą i jedno poronienie.