Prokobiecy ginekolog w Warszawie
Dziewczyny, jestem w 6 tyg i czekam o tygodnia na mój zestaw z WoW. Czekanie jest bardzo stresujące, ale chce wykorzystać ten czas na zaplanowanie wszystkiego dobrze. Jeśli tabletki przyjdą w tym tyg. chcę jak najszybciej zrobić abo. Kilka dni później chciałabym wybrać sie na kontrolę do gina i tu proszę o pomoc. Szukam ginekologa w Warszawie, najlepiej kobiety, której będę mogła bez spiny powiedzieć o abo, która sprawdzi czy wszystko ok, nie będzie oceniać ani krzywo patrzeć. Potrzebuję osoby, która ma doświadczenie z dziewczynami po aborcji farmakologicznej i odpowie kompetentnie na moje pytania jeśli coś mnie będzie niepokoić. Chciałabym też jak najszybciej założyć wkładkę, żeby więcej nie przechodzić przez ten stres. Proszę o polecajki.
Odpowiedz
Hej, w sprawie polecajek ginekologa zadzwoń na infolinię aborcji bez granic albo federy. Tutaj nie podajemy kontaktów, bo antyaborcyjne świry czytaka forum.
Odpowiedz
(23-03-2026, 13:06)o_lisek napisał(a): Hej, w sprawie polecajek ginekologa zadzwoń na infolinię aborcji bez granic albo federy. Tutaj nie podajemy kontaktów, bo antyaborcyjne świry czytaka forum.
Witam, mam pilną sytuację i potrzebuję informacji, do jakiego lekarza lub szpitala się udać. Próbowałem dodzwonić się na linię alarmową, ale przekierowuje mnie na pocztę głosową.
Odpowiedz
Widocznie osoba na infolinii prowadzi inną rozmowę obecnie.
Opisz sytuację, bo najprawdopodobniej nie potrzebujesz lekarza ani szpitala.
Jak się upierasz to szukaj szpitala z oddziałem położniczym.
Odpowiedz
(24-03-2026, 18:02)o_lisek napisał(a): Apparently, the person on the hotline is currently on a different call.
Describe the situation, as you likely don't need a doctor or a hospital.
If you insist, look for a hospital with a maternity ward.
I took miso about five weeks ago and have been bleeding intermittently ever since. This week, the bleeding was quite heavy, so I decided to go to the clinic to get it checked out. During the appointment, the doctor said there was a fetus or fetal remains in my uterus and they needed to know if the pregnancy was still ongoing. They did a blood test to check my hCG level, which was 22.6. When I took the test two months ago, on January 15th, it was 67,000. The doctor seemed concerned about the residue in my stomach and said I should go to a public hospital. Communication wasn't the best either, as I only speak English. I also had several ultrasounds, so I need help understanding whether it's safe to go to a public hospital and what I should do next.
Odpowiedz
The visit in the hospital is safe of course, but I don't see the reason for going there. If the beta hcg level after abortion was only 22 -> there is no pregnanct anymore. That is normal that iterus needs weeks to gets clean from the endometrium. Are you experiencing any pain? Can you check the body temperature?
Odpowiedz
Nie odczuwam bólu, a moja temperatura ciała jest w normie. Czy infolinia jest dziś czynna, żebym mógł uzyskać informacje o lekarzu, który mógłby spojrzeć na wyniki i pomóc?
Odpowiedz
(24-03-2026, 22:14)o_lisek napisał(a): The visit in the hospital is safe of course,  but I don't see the reason for going there. If the beta hcg level after abortion was only 22 -> there is no pregnanct anymore. That is normal that iterus needs weeks to gets clean from the endometrium. Are you experiencing any pain? Can you check the body temperature?
Cześć, próbowałam kilka razy dzwonić na infolinię, ale nie mogę się dodzwonić. Proszę o informację, o której godzinie mogę zadzwonić, ponieważ bardzo potrzebuję pomocy w znalezieniu ginekologa, który mógłby mi pomóc. Mogę również wysłać mailem skany, które dostałam w zeszłym tygodniu, żeby ktoś na nie spojrzał.
Odpowiedz
Infolinia pracuje w godzinach 8-19 od poniedziałku do soboty, w niedzielę 8-14.
Telefon +48 22 29 22 597
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości