Kiedy anty po ano?
Cześć dziewczyny! Paczka już do mnie leci. Obecnie 4+6. Boję się paskudnie ale bardziej się boję tego co by było gdybym tego nie zrobiła. Moje pytanie na dziś: kiedy mogę zacząć brać tabletki antykoncepcyjne po abo???!
Odpowiedz
Hej, antykoncepcję hormonalną można zacząć od razu, w dniu stosowania misoprostolu albo w dowolnym innym momencie. Zawsze przez pierwszy tydzień stosujemy gumki podczas stosunku.
Odpowiedz
Hej, ja byłam u lekarza po abo i powiedział mi że mam czekać do pierwszego dnia miesiączki. Więc tak sobie czekam. Jakbym wiedziala to zaczęłabym od razu brać
Odpowiedz
Lekarze używają metody od pierwszego dnia miesiączki, bo jest to moment w cyklu z najniższym prawdopodobieństwem ciąży. Ale tabletki można zacząć kiedy się chce, tylko przez pierwzy tydzień seks trzeba zabezpieczać gumką, zanim zacznie się ochrona antykoncepcyjna. Możesz zacząć choćby dzisiaj. I tak na tabsach będziesz miała zamrożony cykl, przestaniesz produkować normalnie hormony, więc co za różnica.
Odpowiedz
Bardzo dziękuję! Nie umiem zamknąć wątku lub usunąć.
Mogę jeszcze spytać jak przygotować głowę do abo? Panicznie się tego boję, że pojawią się komplikacje, że wyląduje w szpitalu albo zagrożę własnemu życiu a jestem już mamą i strach przed konsekwencjami jest ogromny. Z reguły jestem panikara i takie rzeczy stricte zdrowotne powodują u mnie ataki paniki. Może boleć, mogę krwawić i prawdopodobnie będę hiperbolizować objawy nawet niesłusznie w trakcie. Jak to przeżyć? Jak się przełamać i po prostu to zrobić? Decyzja już podjęta i jestem zmuszona wykonać akcję.
Odpowiedz
Kajeczka, czułam dosłownie to samo, śmiem twierdzić że każda kobieta w takiej sytuacji czuje strach i analizuje różne możliwe komplikacje. Nad mife siedziałam pół godziny zanim wzięłam, nad miso również dłuższą chwilę się zastanawiałam. Wzięłam i jakie było moje zaskoczenie że nie było potoku krwi, okres miewam mocniejszy niż to
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości