Liczba postów: 21,399
Liczba wątków: 8
Reputacja:
337
Hej, możesz dziś w dowolnym momencie wziąć ostatnie 2 miso.
W tak wczesnym tygodniu ciąży rzadko ma się pewność czy poleciała ciąża. Dlatego zrób badania beta hcg. Jak masz możliwość to nawet dziś i jutro, czy w sobotę jeśli masz lab otwarty.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Zastanawiam się czy brać. W nocy zerwałam się do łazienki może za szybko też i straciłam przytomność, chciałam się podnieść i znów upadłam, pomógł mi mąż , towarzyszyło temu duże krwawienie. teraz już czuję się osłabiona ale ok. Krwawienie ustało tzn jest niewielkie, nie czuje już żadnych skurczy. Trochę boję się znów brać miso bo zostaje już dziś sama w domu. Idzie do mnie zestaw z wow, jeśli się nie uda powtórzę proces. Zrobię betę dziś. W sobotę pracuje i nie będę mogła zrobić bety, ale myślisz że zrobienie jej w piątek popołudniu już da jakiś obraz?
Reputacja:
337
Tak, możesz zrobić betę dziś i jutro, przecież pisałam.
Skoro miałaś solidne krwawienie to pewnie wszystko pięknie poleciało.
Jak ciąży nie ma i weźmiesz tylko 2 miso to nie będzie większych atrakcji.
Reputacja:
0
Udało sie, beta spadła. Dziękuję wam za odpowiedzi.
Reputacja:
0
Wracam na chwilę tu z pytaniem. Liczyłam się z krwawieniem które będzie trwać. Ale.. Mija tydzień a ja krwawię ciągle, zywoczerwona krwia, podpaski wymagają zmiany właściwie co godzinę. Jest to normalne? Nie odczuwam bólu brzucha, nic takiego. Wybieram się na USG ale będzie to możliwe dopiero za kilka dni a ja czuję się już zaniepokojona i nie wiem czy nie zgłosić się gdzieś wcześniej? Wziąć pozostałe 2tabl aby obkurczyła się macica?
Liczba postów: 710
Liczba wątków: 1
Reputacja:
9
Jeśli czujesz że coś może być nie tak to zgłoś się na wizytę wcześniej. Oczyszczanie po akcji wygląda bardzonroznie u każdej kobiety więc ciężko stwierdzić czy u Ciebie nic się nie dzieje.
Reputacja:
337
Hej, jak się tak dzieje, że krwa3ienie jest intensywne i jasne, to zwykle oznacza, że macica próbuje cos wydalić. Może to wyściółka ciążowa, a może coś innego. Wiesz coś na temat tego, że masz jakieś torbiele, mięśniaki, polipy?
W tej sytuacji 2 miso to super pomysł, bo powinno pomóc w wydaleniu tego czegoś, a jednocześnie ma działanie przeciwkrwotoczne, więc może zmniejszy krwawienie też. Weź dziś w ciągu dnia tabletki. Jeśli do wieczora nie będzie lepiej to faktycznie możesz się przejść do gina, tylko on raczej nie da Ci więcej miso, a zleci łyżeczkowanie, bo to standard polski.
Masz 2 miso czy więcej?
Reputacja:
0
Mam dwie miso. Pozostałe wykorzystałam podczas akcji. Udało mi się dostac dziś o 16 na USG ale teraz wezmę te tabletki bo będę ciągle w ruchu i może uda się pozbyć tego co tam zalega bo krwawię właściwie cały czas, nie jest to krwotok ale cały czas leci. Nie miałam żadnych polipów itp w USG miesiąc przed tą sytuacją, ale lekarz stwierdził adenomioze która pretenduje do obfitych krwawień podczas miesiączki (nie były takie).
Reputacja:
337
Okej, adenomioza w ciąży może powodować nadmierne krwawienie. Spróbuj z tym miso, które masz. Do lekarza zawsze zdążysz, nie dzieje się nic wymagającego pilnej reakcji. Przynajmniej tak wnoszę z tego co piszesz.
Reputacja:
0
Wizytę miałam dopiero dziś ale wczoraj po miso chyba udało się dopiero oczyścić bo zauważalnie mniejsze krwawienie już było w nocy i rano. W USG wszystko ok. Za to prawdopodobnie uchroniłam się przed ciążą bliźniaczą wnioskując po ciałkach żółtych.. na to już na pewno nie byłam gotowa. Raz jeszcze dziękuję i zamykam wątek.