Tydzień 6 lub 11-12
Opisałyśmy Ci to już. Do 12 tygodnia ciąży zaleca się odstęp co najmniej 24h, ale można dłużej, nawet do 48h. W wyższej ciąży zaleca się odstęp co najmniej 36h, ale może być nawet do 48h.
Jeśli uważasz że jest duże prawdopodobieństwo, że ciąża ma bliżej 12 tygodni to warto wydłużyć przerwę między mife a miso.
Odpowiedz
W takim razie po mife poczekam 36 h i wezmę 4 misoprostol.. mam nadzieję że starczy tabletek póki co czekam na paczkę
Odpowiedz
Bardzo się boje że jeśli to 12-13 tydzień i abo się nie powiedzie.. nie wiem nawet co w takiej sytuacji zrobić .. czekam dalej na tabletki dziś mija 14 dzień od wysłania tabletek ..
Odpowiedz
Bezpiecznie prawnie możesz przerwać swoją ciążę do końca 21 tygodnia ciąży. Czy to tabletkami, czy w Holandii chirurgicznie.
Jeśli się bardzo martwisz wiekiem ciąży to idź na usg.
Odpowiedz
Chciałam się zapytać jak się przygotować w razie czego na ta akcję co sobie przygotować jeśli będzie to 12-14 tydzień? .. bardzo się boje że tabletki w ogóle nie dotrą nawet bo dziwne dla mnie bo już 3 raz zamawiam tabletki w whw i zawsze przychodziły po tygodniu te dwie paczki .. teraz na ta 3 czekam już 2 tygodnie. Myślałam też żeby podjechać na oddział poczty i zapytać się o tą paczkę?
Odpowiedz
(06-03-2026, 01:25)Brook napisał(a): Chciałam się zapytać jak się przygotować w razie czego na ta akcję co sobie przygotować jeśli będzie to 12-14 tydzień? .. bardzo się boje że tabletki w ogóle nie dotrą nawet bo dziwne dla mnie bo już 3 raz zamawiam tabletki w whw i zawsze przychodziły po tygodniu te dwie paczki .. teraz na ta 3 czekam już 2 tygodnie. Myślałam też żeby podjechać na oddział poczty i zapytać się o tą paczkę?
Powiem Ci że też miałam stresa, za pierwszym razem dostałam 4 dni, drugi raz jakoś tydzień, a teraz dostałam tydzień temu w piątek- szła równo dwa tygodnie, to nie ma reguły, oni nie zawiodą, chcą sami pomóc więc napewno dostaniesz tą paczkę, tylko trzeba czekać, wiem że te czekanie to nóż na gardle ?
Odpowiedz
Brook, jasne, możesz podejść na pocztę, na pewno to nie zaszkodzi. A niż paczka tam czeka. Poczta polska to stan umysłu przecież.
Trochę nie mam siły powtarzać Ci co jeśli to ciąża wyższa niż niższa. Już Ci wszystko opisałam wcześniej. Zrób usg to będziesz wiedziała z czym się mierzysz, a nie kolejny tydzień ryjesz sobie głowę.
12-14 tydzień to nadal bardzo wczesna ciąża. Zarodek/ płód ma wciąż kilka centymetrów, wyleci na skurczu, możesz spuścić go w toalecie.
Odpowiedz
.......
Odpowiedz
Od niedawna mieszkasz na tej wiosce że nie wiesz gdzie macie pocztę?
Odpowiedz
Wzięłam mife i właśnie wzięłam po 36 h miso
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości