Ciąża została? Pomocy
Akcja 08.02 mniej więcej 6-7 tydzień. Wcześniej miałam małe mdłości które po akcji zniknęły. Krwawienie wraz z plamieniem trwało w sumie do 18.02 teraz 26.02 krwawienie wróciło takie jak na miesiączkę z małą ilością skrzepów. Dziś tj. 04.03 wykonałam test ciążowy i wyszedł pozytywny druga kreska mało widoczna ale jest. Czy to możliwe że abo się nie udała czy jest jeszcze za wcześnie na test? Dodam że nie chce jeszcze iść do lekarza i na badania ??‍♀️ już byłam przekonana że jest po wszystkim a dziś po tym teście znowu się martwię że może się nie udało...
Odpowiedz
Test ciążowy może wychodzi pozytywny nawet 4 tygodnie po akcji
Odpowiedz
(04-03-2026, 21:38)xxmeduzaxx napisał(a): Akcja 08.02 mniej więcej 6-7 tydzień. Wcześniej miałam małe mdłości które po akcji zniknęły. Krwawienie wraz z plamieniem trwało w sumie do 18.02 teraz 26.02 krwawienie wróciło takie jak na miesiączkę z małą ilością skrzepów. Dziś tj. 04.03 wykonałam test ciążowy i wyszedł pozytywny druga kreska mało widoczna ale jest. Czy to możliwe że abo się nie udała czy jest jeszcze za wcześnie na test? Dodam że nie chce jeszcze iść do lekarza i na badania ??‍♀️ już byłam przekonana że jest po wszystkim a dziś po tym teście znowu się martwię że może się nie udało...
 A jakbyś zrobiła betę jutro i za trzy dni powtórzyła? Miałabyś pewność bo porównałabys sobie badania, chyba że się boisz, ale fakt na teście ciążowym może wskazywać do 4-6 tygodni, a pojawiło się krwawienie? Skrzepy? Jeśli miałeś te objawy aborcyjne to napewno się aborcja powiodła,.no chyba że nie dostałaś krwawienia? To już zmienia postać rzeczy, ja dzisiaj rano przyjęłam 4 tabletki, już po godzinie zaczęłam krwawić,.wydalalam skrzepy, miałam dreszcze skurcze a nawet wydalilam pęcherzyk ciążowy co byłam w wielkim szoku
Odpowiedz
Miałam krwawienie 30 min po zażyciu tab. W pierwszych godzinach Krwawienie obfite duża ilość skrzepow lekki ból ale po imuorofenie przechodził. Nawet byłam na początku przerażona ta ilością krwi jednak dzięki temu byłam pewna że się udlao i ustąpiły mdłości, senność. Później było normalne plamienie, brązowa wydzielina tydzien spokoju teraz krwawienie wróciło ale też zaczęłam chodzić na treningi więc myślę że to przez wysiłek fizyczny. Betę mogę wykonać dopiero w przyszłym tygodniu. Z jednej strony wiem że się udało a z drugiej ten test wybił mnie z tej pewność. A czy po takim czasie jest sens brać pozostałe tabletki?
Odpowiedz
Uważam że u Ciebie aborcja się powiodła, wydalanie już samych skrzepów wskazuje na prawidłowe przeprowadzenie aborcji
Odpowiedz
Ale wiadomo, ta niepewność zawsze jest
Odpowiedz
A pisałaś do organizacji o swoich obawach i czy jest sens brać tabletki ponownie? One Tobie i tak nie zaszkodzą ale czuję że nie masz potrzeby do obaw i u Ciebie się wszystko skończyło
Odpowiedz
Pisałam jeszcze nie mam odpowiedzi
Odpowiedz
Autorko, nie stresuj się, test ciążowy może wychodzić nawet do 6 tygodni po abo. Spokojnie, na pewno nie jesteś w ciąży. Przynajmniej w tamtej ciąży nie jestes, bo od akcji wracają dni płodne i trzeba od razu srosowac antykoncepcję żeby nie zajść w kolejną
Odpowiedz
Na Twoim miejscu, dla spokoju ducha zrobiłabym 2 razy bete, jeśli spada to po.prostu organizm jeszcze nie oczyścił się z hormonu hcg po abo
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości