Po i co teraz..
Exclamation 
Hej dziewczyny. 6/7tydzien . Jestem po (tak mi się wydaje) . W piatek o 9 wzielam mife. W sobote po 12 wzielam miso. Po 30minutach zaczełam czuć lekkie bóle miesiączkowe, narastające dreszcze , aż wkońcu drgawki z zimna ale takie że pare razy w język sie ugryzłam całe ciało mi się trzęsło. Oczywiście biegunka co chwile,  Stopniowo zaczełam czuć kucie w szyjce pochwie.. i troche większe bóle… aż zaczełam krwawić. Po pierwszej godzinie poleciałam na toalete i czułam jak coś ze mnie chce wylecieć i plum.. (szczerze bałam się spojrzeć) i biegunka znowu.. i po 30min znowu było chlup… i pozniej też już. Ogólnie mam wrażenie że do 15stej chyba wszystko było po.. niestety w sobote tu forum miało jakąś awarie i jestem zdołowana bo byłam z tym sama.. a chciałam wsparcie jakieś złapać.. 
Na dzień dzisiejszy piersi mnie troche bolą lekko, i aktualnie troszke zaczelo ze mnie cos jeszcze wylatywać mam wrazenie.. ale bez przesady , jak taka mocniejsza miesiaczka niz klasyczna..
napisałam do federy o polecanych lekarzy… odpisali.
dziś chce pojsc zrobic bete pierwsza i w srode drugą. 
ogólnie pytanie kiedy najlepiej udać się do ginekologa teraz? Odrazu? powiedziec że dziwnà miesiączke dostałam i jakieś skrzepy itp..? Wspominać że coś wyleciało? Albo że podejrzewam że poroniłam? 
Głównie chce odpowiedzi „KIEDY SIE UDAĆ” - w jakim czasie od abo…
Odpowiedz
Zależy co chcesz od lekarza. Ja zamiast robić bete poszłam tydzień po abo do ginekologa zebu mi sprawdził czy macica czysta i czy dobrze się oczyszczam.
Odpowiedz
(26-01-2026, 06:54)Xxx8701xxx napisał(a): Zależy co chcesz od lekarza. Ja zamiast robić bete poszłam tydzień po abo do ginekologa zebu mi sprawdził czy macica czysta i czy dobrze się oczyszczam.
No w zasadzie o to mi chodzi… czy jest wszystko okej
Odpowiedz
Hej, z tego co napisałaś to abo przebiegła książkowo. My polecamy badania kontrolne głównie dla pewności, że się udało. Jakieś komplikacje typu stany zapalne macicy zdarzają się bardzo rzadko i ten stan zawsze czuć. Bo boli brzuch, bo krew śmierdzi, bo ma się lekką gorączkę i ogólne rozbicie. Więc tak naprawdę jak będziesz się czuła okej to wcale nie musisz iść do gina. Natomiast sie zdecydujesz pójść to możesz powiedzieć co chcesz - albo prawdę, albo nic. Bo już jakiś tydzień od abo lekarz nawet nie będzie umiał powiedzieć, że byłaś w ciąży. Aborcja własnej ciąży jest legalna i możesz o tyk normalnie rozmawiać.
Odpowiedz
(26-01-2026, 08:37)o_lisek napisał(a): Hej, z tego co napisałaś to abo przebiegła książkowo. My polecamy badania kontrolne głównie dla pewności, że się udało. Jakieś komplikacje typu stany zapalne macicy zdarzają się bardzo rzadko i ten stan zawsze czuć. Bo boli brzuch, bo krew śmierdzi, bo ma się lekką gorączkę i ogólne rozbicie. Więc tak naprawdę jak będziesz  się czuła okej to wcale nie musisz iść do gina. Natomiast sie zdecydujesz pójść to możesz powiedzieć co chcesz - albo prawdę, albo nic. Bo już jakiś tydzień od abo lekarz nawet nie będzie umiał powiedzieć, że byłaś w ciąży. Aborcja własnej ciąży jest legalna i możesz o tyk normalnie rozmawiać.
No wlasnie glownie boje sie kwestii prawnych.. troche mnie usokoilas, wczoraj zrobilam bete.. i jutro ide tez zrobic aby byc spokojniejsza…
martwi mnie jeszcze kwestia ze dalej bola piersi.. moze nie az tak.. ale z boku jak dotykam :( 
ogolnie glowa mi pęka… jak zobacze jutro bete to moze sie uspokoje.. ah
Odpowiedz
Trzymamy kciuki żeby beta spadała
Odpowiedz
Exclamation 
Hej dziewczyny,  w sobote była akcja..
W poniedzialek zrobilam pierwszą bete 6339, dzisiaj drugą 2374 wynik
Czyli można rzec że wszystko się udało..? Skoro spada
Odpowiedz
Tak, udało się.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości