Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Hej, 12 stycznia uprawiałam seks z chłopakiem (częściowo w zabezpieczeniu, częściowo bez), chłopak nie doszedł w środku, a ok. 4 godziny po stosunku przyjęłam Escapelle. Ostatnią miesiączkę miałam 22.12.2024, więc był to 22 dzień cyklu, cykle mam zazwyczaj 30/31 dniowe. 14 stycznia byłam u ginekologa, ponieważ dostałam infekcję, przy okazji miałam robione USG, na którym endometrium wyszło 11 mm, a ciałko żółte 23 mm. Jaka jest szansa, że doszło do zapłodnienia? Naczytałam się w internecie, że tabletka dzień po nie działa, jeżeli doszło już do owulacji, nie mam pojęcia też co oznaczają wyniki USG. Proszę o pomoc
Liczba postów: 1,110
Liczba wątków: 2
Reputacja:
15
Poczekaj spokojnie na miesiączkę. Jeśli nie pojawi się to w jej terminie zrób test ciążowy. Tyle.
Jeśli potrzebujesz informacji w czasie rzeczywistym - dzwoń pod nr 22 29 22 597 - Infolinia Aborcji Bez Granic.
Liczba postów: 19,057
Liczba wątków: 8
Reputacja:
307
Escapelle nie działa po owulacji. Ale Ty w ogóle niepotrzebnie ją wzięłaś skoro nie było wutrysku w cipce to po pierwsze. Nie masz miesiączki bo tabletka zaburzyła Ci cykl miesiączkowy. Czekaj cierpliwie. Jak tak boisz się ciąży to dbaj o zabezpieczenie żeby nie schizować. Oraz też dbaj o głowę, bo ciąża to naprawdę nie jest dramat, wyrok ani koniec świata. Aborcja tabletkami jest łatwa, tania i dostępna.
Poczytaj sobie też o infekcjach wenerycznych. Dbaj o profilaktykę (mycie zębów, rąk, cipki, odbytu, penisa przez obie osoby) przed seksem oraz po seksie. Przed i po koniecznie też warto się wysikać. To podstawa na całe seksualne życie. Warto zrobić szczepienie na hpv (szczepionką gardasil-9). Warto się badać na infekcję weneryczne, szczególnie na hiv, kiłę i hcv, bo to poważne zagrożenie dla zdrowia. Przy takich zwykłych bakteryjnych czy grzybiczych zakażeniach warto cisnąć ginekologa o badania a nie tylko przepisywanie globulek czy antybiotyków na oko.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Od wczoraj pobolewa mnie brzuch dołem, a dzisiaj zauważyłam na wkładce takie różowawe/jasnoczerwone plamienie. Stosunek miał miejsce 4 dni temu, więc to nie jest raczej plamienie implantacyjne prawda? Miesiączkę powinnam dostać za 5 dni. Może być to plamienie wywołane przez tabletkę?
Liczba postów: 19,057
Liczba wątków: 8
Reputacja:
307
Wróżkami nie jesteśmy. Ale na pewno escapelle może mocno namieszać w cyklu, samopoczuciu itd.