Escapelle, beta hcg
Hej. Antykoncepcja zawiodła. Wzięłam escapelle po 10 godzinach. Ostatnia miesiączka 22.10.2024. Dzisiaj robiona beta hcg <0,2, po 13 dniach od stosunku. Od wczoraj brzuch wzdęty, bolące piersi - tak jak przy wcześniejszych pms. Okres planowany 19.11.2014. Myślicie, że mogę być w ciąży? Od samego myślenia mnie mdli...
Odpowiedz
(14-11-2024, 17:52)aaahaa98 napisał(a): Hej. Antykoncepcja zawiodła. Wzięłam escapelle po 10 godzinach. Ostatnia miesiączka 22.10.2024. Dzisiaj robiona beta hcg <0,2, po 13 dniach od stosunku. Od wczoraj brzuch wzdęty, bolące piersi - tak jak przy wcześniejszych pms. Okres planowany 19.11.2024 Myślicie, że mogę być w ciąży? Od samego myślenia mnie mdli...
Odpowiedz
Hej, moim zdaniem nie ma ryzyka ciąży. Możesz powtórzyć betę po terminie miesiączki, jeśli się nie pojawi, na wszelki wypadek.
Odpowiedz
(14-11-2024, 18:20)o_lisek napisał(a): Hej, moim zdaniem nie ma ryzyka ciąży. Możesz powtórzyć betę po terminie miesiączki, jeśli się nie pojawi, na wszelki wypadek.
Hej, dziś rano dostałam chyba okres. Nie jest taki jaki był wcześniej,  tzn aż tak podbrzusze nie boli i nie jest tak intensywny jak wcześniej. Czy to mogłoby być też spowodowanie dostarczeniem hormonów przez Escapelle? Wcześniej stosując tabletki anty lekko bolalo podbrzusze, a wraz z tym lekkie krwawienie. Okres powinien być 19.11 , a dziś mamy 15.11... lekko popadam w hipochondrie??
Odpowiedz
Nie ma takiej wróżki która Ci odpwowie na te pytania z pewnością :)
Odpowiedz
Hej, tak, po escapelle okres może sie rozregulowac, przyjsc wcześniej i byc bardziej skapy, to jest jak najbardziej normalne i nie masz się czym przejmować
Jeśli potrzebujesz informacji w czasie rzeczywistym śmiało dzwoń na infolinię Aborcji Bez Granic - 22 29 22 597
Odpowiedz
(16-11-2024, 19:01)magda.magda napisał(a): Hej, tak, po escapelle okres może sie rozregulowac, przyjsc wcześniej i byc bardziej skapy, to jest jak najbardziej normalne i nie masz się czym przejmować
Ok, dzięki za odpowiedź.  W razie czego jeszcze raz w następnym tygodniu zrobie betę...
Odpowiedz
Jestem po wizycie u ginekologa, zobaczył na usg mini pecherzyk, jakaś pozostałość po ,,miesiaczce", do tego jajnik ,,Jak po okresie ''.

Z tej całej sytuacji już wszystko mi się pomieszało w głowie.. Dzisiejsza beta <0,2. Więc chyba tabletka zadziałała :)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości