Antykoncepcja hormonalna bez tycia
Hej dziewczyny. Dziś wieczorem akcja. Moje pytanie- jakie polecanie tabletki ale takie, po których możliwe jak najmniej się przytyje? Miałam slinde i generalnie skutków ubocznych brak niestety poza przyrostem masy ciała…
Odpowiedz
Hej, antykoncepcje dobiera lekarz :)
Odpowiedz
Żuczek, jeśli tyłaś na jednoskładnikowych tabletkach to możesz być wrażliwość ana progesteron i pewnie na każdym będziesz tyć. Możesz rozważyć wkładkę miedzianą zamiast.
Moim zdaniem antykoncepcja hormonalna to straszne gówno, zwłaszcza jak już przetestowałaś, że Ci nie służy. Wygaszanie aktywności hormonalnej szkodzi zdrowiu długofalowo, możesz sobie poczytać o tym.
Odpowiedz
Lisku, nie mogę mieć wkładki, raz gin próbowała mi ją założyć i przez tylozgiecie macicy się nie udało. Musiałabym się umówić na założenie podczas uspania. Więc nie brzmi to za ciekawie. Stosunek przerywany bez kończenia w środku zakończył się właśnie ciążą. Ręce już opadają…
Odpowiedz
A może inna wkładka, albo inny gin? Albo sprawdzenie u fizjoterapeutki uroginekologixznej czy da się coś zrobić z tyłozgięciem, bo często się da. To że raz nie wyszło nie oznacza, że nigdy się nie uda.
A takie kilkuminutowe znieczulenie jest cudowne :)
Rozumiem Twój problem, nie ma lekko, ale wszystko zależy od Twojej wytrzymałości. Można robić aborcje w razie wpadek i się nie zamartwiać. Chcesz to próbuj z tonem znaleźć pigułki, ale łatwo nie będzie. Ewentualnie możesz rozważać podwiązanie jajowodów.
Odpowiedz
Chciałabym się podwiązać ale w Polsce nie ma na to szans prawda?
Odpowiedz
Wiem, że dr Gizela Jagielska chwaliła się na socialach, że podwiązuje jajowody, ale obstawiam, że prywatnie, czyli za kasę. I pewnie dzisiaj już jest trochę miejsc w polsce, któresię nie boją robić zabiegu, bo on wcale nie jest nielegalny, tylko tak leksdze interpretowali prawo przez wiele lat. Obstawiam że podobnie cenowo albo i taniej można to zrobić w Czechach.
Odpowiedz
Dobrze wiedzieć z Jagielska :) dzięki!
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości