Pytania przed wzięciem tabletek
Od wtorku mam tabletki od WHW (M+M).  Całą "procedurę" chce zacząć jutro, tzn o 7:00 wziąć pierwszą tabletkę i w sobotę o 7:00 kolejne 4. Jestem w 8 lub 9 tygodniu ciąży ( w zależności od kalkulatora internetowego) - data ostatniej miesiączki 30.04.2026. Mam kilka pytań...
1. Nie wymiotuje, a mdłości mam sporadycznie. Czy mieć na wszelki wypadek leki przeciwwymiotne bo np. tabletki między dziąsłem a policzkiem okażą się niedobre podczas rozpuszczania, albo spowodują odruch wymiotny? Jeśli tak to jaki kupić lek i ile czasu przed albo po tych 4 go wziąć?
2. Czy jeśli dostanę biegunkę, to mogę wziąć Stoperan, czy wtedy może to spowodować nieprawidłowy przebieg procesu?
3. Czy jeśli ból będzie silny to mogę wziąć dużą dawkę ibupromu? Mam na myśli np Ibuprom Supermax czy ultramax.
4. Czy mogę na bieżąco pisać na forum albo dzwonić na infolinie jeśli będę się martwiła czy wszystko idzie jak trzeba? Generalnie jestem straszną panikarą jeśli chodzi o sytuacje w których nie mam pewności... 
5. Bardzo martwi mnie późniejsze potwierdzenie (upewnienie się) że już nie jestem w ciąży... Lekarz może nie rozpoznać, że przyjęłam leki, ale co powinnam powiedzieć jako powód do zrobienia usg? Że podejrzewam iż byłam w ciąży? Że miałam silne krwawienie i nie wiem dlaczego? Może lepszym rozwiązaniem byłby test z krwi? Po ilu dniach go zrobić po raz pierwszy żeby wynik był poprawny? Boje się, że jak coś pójdzie nie tak, to okaże się, że znajdę się już w 12 tygodniu ciąży i sprawa się skomplikuje...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Pytania przed wzięciem tabletek - przez Saqio1405 - 10 godzin(y) temu

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości