Prośba o wsparcie w ab
Cieszę się że przyszły Ci tabletki. Też muszę kłamać lekarzowi, nie chcę brać od psychiatry bo pracuje w kadrach o wiadomo że dziewczyn będą wiedzieć jaki lekarz. A ile jesteś na zwolnieniu?
Ja też złożyłam wypowiedzenie w obecnej pracy i od listopada idę do nowej, dlatego tym bardziej dużo dzieje się w życiu, jeszcze teraz ta ciąża. Nie jest mi łatwo to robić ale nie mam innego wyjścia, myślę o sobie mężu i dzieciach które są. Mdłości miałam i w pierwszej i w drugiej ciąży duże i wymioty, tu nie wymiotuję ale siły na co kolwiek brak.
Odpowiedz
( 2 godzin(y) temu)Margot93 napisał(a): A ja nadal czekam.. wykonczy mnie to
Na pewno w tym tygodniu przyjda pocieszacz
Odpowiedz
Ja też nie mam sily, zawsze pelna energii i działania byłam a teraz jakby mnie zatrzymało w miejscu od miesiąca..
Odpowiedz
( 2 godzin(y) temu)KingAB napisał(a): Cieszę się że przyszły Ci tabletki. Też muszę kłamać lekarzowi, nie chcę brać od psychiatry bo pracuje w kadrach o wiadomo że dziewczyn będą wiedzieć jaki lekarz. A ile jesteś na zwolnieniu?
Ja też złożyłam wypowiedzenie w obecnej pracy i od listopada idę do nowej, dlatego tym bardziej dużo dzieje się w życiu, jeszcze teraz ta ciąża. Nie jest mi łatwo to robić ale nie mam innego wyjścia, myślę o sobie mężu i dzieciach które są. Mdłości miałam i w pierwszej i w drugiej ciąży duże i wymioty, tu nie wymiotuję ale siły na co kolwiek brak.
Jestem od zeszłego poniedziałku, dziś przedłużałam i dostałam zwrotkę od kierownictwa że może bym mogła jednak chociaż zdalnie (ciekawe jak po wystawionym zwolnieniu) plus coś co uważam za średnio taktowne no ale komunikacja raczej tam kuleje. Jak założyłaś wypowiedzenie to dlaczego się przejmujesz (jeśli chcesz odpowiadać). Ja w dodatku jestem na leku gdzie nie mogę zachodzić w ciążę ze względu na możliwe powikłania. Po poprzedniej ciąży dopiero po trzech latach znalazłam pracę i to spokojną blisko domu i w wymarzonych godzinach. Odetchnęłam poczułam niezależność, zaczęłam chodzić na siłownię a tu taki klops. W dodatku w sierpniu miałam kumulację innych nieszczęść więc już nawet nie będę się zastanowiać czy może być gorzej.
Odpowiedz
Widze, ze nie tylko u mnie ciaza spadla w najmniej odpowiednim momencie.. też odżyłam, mam odchowane dzieci, duzo dla siebie moglam zrobić i taki stres teraz.. mam nadzieję, ze mi tabletki pomoga bo sie załamie chyba.
Odpowiedz
Jesteś we wczesnej ciąży więc na pewno się uda.
Odpowiedz
Tym sie pocieszam caly czas bo bym zwariowala. Bardzo duzo mnie to kosztuje bo nikt nie wie o ciazy i tabletkach wiec musze udawać, ze wszystko jest super. Chcę swoje niedawne, fajne życie znowu..
Odpowiedz
Ja też jestem od zeszłego wtorku. Wiesz obiecałam kierowniczce ze nie pójdę na długie zwolnienie… ale jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Dolegliwości mnie poskładały jako człowieka. Zostały tam moje koleżanki które muszą robotę robić za mnie i to mnie męczy. Chciałam do końca na tyle ile mogę być w zespole i robić swoją robotę. Rzeczywistość jednak okazała się inna. Ja od czerwca okresu nie Miśka byłam u ginekologa w sierpniu wykluczył ciążę dał mi tabletki na wywołanie okresu… też biorę leki na nerwice które w ciąży teorytycznie nie powinno się brać. Jestem osobą która się raczej zamartwia, gdybym jeszcze chodziła do pracy głowa by była zajęta czym innym a tak leżę myślę i czekam…
Odpowiedz
Mnie myślenie juz doprowadza do szału bo czarne scenariusze sobie wciskam.. najgorzej, ze nie ma z kim pogadać i codziennie trzeba sie uśmiechać a mam zero energii do robienia czegokolwiek. Spałabym caly czas tylko.
Odpowiedz
( 1 godzinę temu)Margot93 napisał(a): Mnie myślenie juz doprowadza do szału bo czarne scenariusze sobie wciskam.. najgorzej, ze nie ma z kim pogadać i codziennie trzeba sie uśmiechać a mam zero energii do robienia czegokolwiek. Spałabym caly czas tylko.
 Też bym spała ale mdłości mi nie dają :( przyjaciółka  załatwiła mi lek na receptę na mdłości, dobrze że ją mam mam nadzieję że będą pomocne. Pisz śmiało musimy się wspierać.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: KingAB, 2 gości