Liczba postów: 46
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Hej dziewczyny, dzisiaj o 7 wzięłam pierwsza tabletkę. Nic mi nie było, czułam się dobrze. Później kochałam się z partnerem i w czasie stosunku zauważyliśmy krew. Poszłam pod prysznic i zaczęłam krwawić coraz mocniej. Krew była jasno czerwona. Poszłam na toaletę i o 13 wyleciało że mnie coś takie dosyć duże jakby "piłeczka" ale nie zdążyłam zobaczyć co to było. Krwawię dosyć mocno i później o 13:25 na toalecie znowu coś że mnie wyleciało podobnego ale po raz kolejny nie zdążyłam zobaczyć jak to wyglądało. Jak podcieram się papierem to jest trochę na nim takiej krwistej galarety. Nie mam na razie odwagi zejść z toalety. Tu się czuję bezpieczniej. Czy to oznacza że udało się już po tej pierwszej tabletce? Czy opisane objawy są normalne? Czy teraz krwawienie będzie ustępowało? Czy jutro mam brać te 4 dodatkowe tabletki? Proszę o pomoc, strasznie się boję czy wszystko ok. Co jakiś czas wylatuje że mnie taka sporą galareta. Krwawienie jest dosyć obfite, aż mnie to martwi.
Reputacja:
0
Krew mi kapie jak z kranu, słabo mi już. Proszę o pomoc, jakieś wskazówki?
Liczba postów: 21,206
Liczba wątków: 8
Reputacja:
331
Hej, pewnie poroniłaś już, to się zdarza po samym mifepristonie w słabych ciążach.
Krwawienie przez kilka godzin może być intensywne i może być Ci słabo. Pij, jedz normalnie. Możesz też teraz wziąć 4 miso na wszelki wypadek, ale z tego co opisałaś to tkanki ciążowe już poleciały.
Reputacja:
0
A czy mogę wziąść miso jutro rano? Boję się już dzisiaj bo boje się żeby nie doszło do jeszcze silniejszego krwotoku. A co się stanie jeśli już jest po a ja wezmę jednak jeszcze miso?
Reputacja:
331
Misoprostol wspomoże proces oczyszczania macicy.
I raczej nie masz krwotoku, bo on się zdarza niezwykle rzadko. To normalne że szczególnie w pierwszych godzinach po poronieniu leci dużo krwi. Czy zmniejszyło się już natężenie krwawienia? Opowiesz coś więcej?
Reputacja:
0
Tak, natężenie krwawienia się już zmniejszyło. Krwawię już normalnie tak jak przy okresie i czasami wyleci jeszcze jakiś skrzep. Ale krwi w porównaniu do tego co było to jest obecnie znikoma ilość. Czy mam w takim wypadku brać jutro miso?
Reputacja:
0
A jeśli doszło juz do całkowitego poronienia i krwawienie do jutra będzie skąpe to jutro mam wziąść jeszcze misio? I jeśli wezmę to co się wtedy stanie jeśli tkanki ciążowe zostały już wydalone?. Krwawienie i skurcze i tak będą?
Reputacja:
331
Z tego co napisałaś jesteś już po wszystkim i nie musisz brać jutro miso. Ale najlepiej żebyś to potwierdziła badaniami bety, czy usg.
Jeśli ciąży już nie ma to po miso nie będzie mocnych skurczy ani mocnego krwawienia. Jeśli już to wersja lekka, wspomagająca oczyszczanie macicy.
Reputacja:
0
Hej, dziś po nocy też zero krwawienia. Za to mam nadal mdłości straszne. Trochę pobolewa mnie brzuch dołem jak na okres. Czy mam dziś wziąść mimo to miso?