Już po. Powikłania?
Hej wszystkim. Od początku. Ostatnia miesiączka 1 grudnia 2025 r. Nie zabezpieczony stosunek 19 grudnia, pozytywny test, kreska co prawda ledwie widoczna, 3 stycznia wizyta kontrolna u gina, coś jest ale jednak za wcześnie żeby coś mówić. Beta zrobiona 3 stycznia z wynikiem 216, czyli podwyższona. Miso wzięłam dość szybko, bo już 17 stycznia, czyli niecały miesiąc od stosunku. Wszystko ładnie, 2 większe skrzepy. Oczyszczanie 9 dni, od przedwczoraj brak krwawienia. Jednak niepokoje się, bo od wczoraj boli mnie podbrzusze. Nie jest to ból taki nie do wytrzymania, tylko taki ciągły, nudzący. Przypomina trochę ból owulacyjny które niegdyś miewałam. Samopoczucie ogólnie w porządku, brak podwyższonej temperatury, tylko ten brzuch, do tego jest nabrzmiały. Czy jest się czym martwić? Czy możliwe że jest to już ból owulacyjny? Czy to czas złożyć wizytę u ginekologa? (jeszcze chciałabym jej uniknąć) Czy mozna już zrobić betę żeby sprawdzić czy spada?
Pisałam do whw, odpisali że jeśli ból się nasili to zalecają wziąć dwie tabletki miso, aby pomóc usunąć ewentualne pozostałości. Czy jeśli przetrzymam ból, bo nie jest silny i nie wezmę miso to pozostałości wyjdą wraz z miesiączka? Chyba wariuje ?
Odpowiedz
Hej, a jak pachnie wydzielina? Czy leki przeciwbólowe pomagają na ten ból?
Betę można badać już dzień po abo, tak samo robić usg, po co się męczysz niepewnością?
Jak masz miso to dobry pomysł żeby go dobrać po 2 tabletki nawet co 3h jeśli masz więcej niż 2. Oczywiscie trzymasz 30 minut w policzkach jak podczas akcji.
Odpowiedz
Wydzielina pachnie normalnie, przeciwbóle zauważyłam że zaczynają średnio działać, choć wzięłam niedawno. Mogę jutro zrobić beta a kolejna w sobotę czy to za krotki okres czasu ppmiedzy? Tylko że 3 stycznia beta 216 a do 17 kiedy wzięłam tabsy na pewno wzrosła i nie wiem czy mimo to nie wyjdzie i tak wyższa niż początkowa ?
Mam jeszcze 4 tabletki miso.
Odpowiedz
Aby sprawdzić skuteczność aborcji wykonujemy albo beta hcg dwa razy, albo usg. Tamta beta się już do niczego nie przyda, musiałabyś ją zrobić dwa razy, może być nawet dzień pp dniu.
Z tego co piszesz ryzyko zapalenia macicy jest raczej niskie, ale nie mozna go wykluczyć.
Uważam że powinnaś wziąć 2 miso i po 3h znów 2 miso w czasie gdy będziesz w ruchu codziennym, a nie leżeć czy spać.
I powinnaś lecieć na badania. Albo 2 x beta + dla spokoju CRP. Crp to wskaźnik bakteryjnego stanu zapalnego.
Jak wolisz usg niż betę to też spoko, ale dorzuciłabym CRP mimo wszystko, bo ginekolog pewnie zacznie Cie straszyć zapaleniem nawet jeśli go nie masz, wciskać skierowanie na łyżeczkowanie itp, więc łatwiej będzie z nim gadać mając wynik.
Odpowiedz
Właśnie wolałabym uniknąć jeszcze USG. Lecę zrobić beta i CRP ?
Odpowiedz
Okej. Nie cytuj plis.
Odpowiedz
No i kicha. CRP wyszło 19,48 mg/l, a beta 1646,58 mIU/ml. Plus taki że wzięłam ibuprofen i brzuch przestał boleć. W piątek lub sobotę powtórzę jeszcze crp i beta.
Odpowiedz
Myślę że lepiej nie czekać i jechać do szpitala jutro po antybiotyk.
Odpowiedz
Jeszcze jest kwestia taka, że wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu zrobiłam trening, no i dziś mam zakwasy. Może to mieć jakieś powiązanie?
Odpowiedz
I czy ten antybiotyk jakiś konkretny? Przy antybiotyku mogę wziąć jeszcze miso?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości