Potrzebuje pomocy na już!
Kilka dni temu zażyłam tabletki 1+4 i później jeszcze 4 bo nic się nie działo. Przyszło krwawienie, wydawało mi się że już po wszystkim ale na USG okazało się że ciąża się utrzymala ale zrobił się krwiak. 
Powtarzam teraz akcje i wzięłam już 1+4 ale nadal niewiele się dzieje. I tak się zastanawiam, czy kłopot może być w tym że miso bardzo słabo mi się rozpuszcza? Co robić? Wiek ciąży to 10+4
Odpowiedz
Hej, miso to nie dropsy, nie muszą się rozpuścić. Możesz po 3 godzinach od 4 miso wziąć kolejne 2 tabletki, ale uważam że dobrze by było żebyś przerzucila miso na przyjmowanie dopochwowe, czyli wkładasz tabletki głęboko do pochwy i leżysz 30 minut.
Odpowiedz
(23-11-2025, 16:24)o_lisek napisał(a): Hej, miso to nie dropsy, nie muszą się rozpuścić. Możesz po 3 godzinach od 4 miso wziąć kolejne 2 tabletki, ale uważam że dobrze by było żebyś przerzucila miso na przyjmowanie dopochwowe, czyli wkładasz tabletki głęboko do pochwy i leżysz 30 minut.
W takim układzie 2 czy 4 dopochwowo?
Odpowiedz
Generalnie schematy są dwa. Albo wczoraj mife, dziś 4 miso i jutro znów 4 miso jesli ciąża po dzisiejszych nie poleciała.
Albo wczoraj mife, dziś 4 miso, a po 3h dodatkowe 2 miso i ewentualnie po kolejnych 3h znów 2 miso.
U Ciebie tydzień ciąży jest na tyle wysoki że nie da się przegapić zarodka. A skoro pierwsza akcja się nie udała to może dlatego że słabo wchłaniasz miso w buzi. Dlatego rekomenduje zmianę drogi podania na dopochwową. Sam schemat stosowania leków pozostaje taki sam. Czyli wybierz czy dziś dobierasz po 2 co 3h, czy zostawiasz na jutro 4.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości