pare pytan
Hej, w weekend będę brać tabletki. Mam trochę dylemat, czy arthrotec zażyć lepiej doustnie czy dopochwowo? U mnie 7 tydzień...  Mam zestaw 1+4 i trochę boje się że za mały zestaw mam.. Miał przyjść większy, 1+8 ale źle mi wysłali, a ja nie chce już czekać. Jak to  u Was było? Jak przeszłyście sam proces? Jak się czułyście? Może ktoś by się podzielił swoimi doświadczeniami? Nie ukrywam. że trochę się boje...
Odpowiedz
Hej, nie zamartwiaj się, zestaw 1+4 wystarczy. Nie ma znaczenia jak weźmiesz miso, zadziała tak samo.
Odpowiedz
(16-10-2025, 20:26)o_lisek napisał(a): Hej, nie zamartwiaj się, zestaw 1+4 wystarczy. Nie ma znaczenia jak weźmiesz miso, zadziała tak samo.
Dzięki, mimo wszystko mam dylemat. czy po tych tabletkach chce się wymiotować jak sie bierze doustnie?
Odpowiedz
Raczej nie. One mają kredowo-nijaki smak. Szczególnie jeśli trzyma się je w policzkach to w ogóle nie czuć.
Odpowiedz
Przyjęłam dzisiaj rano pierwsza tabletkę. Jutro rano biorę 4 z zestawu. Przeokrutnie boję się bólu. Rodziłam już dwa razy, sposobem naturalnym. Boję się, że czeka mnie ten sam ból co przy porodzie. Mam 7 tydzień ciąży. Mam wielką nadzieję, że wszystko przebiegnie szybciej niż 12 godzin bo mam pod opieką dwojke dzieci, z czego jedno ponad roczne.
Odpowiedz
To wyobraź sobie, że teraz zarodek ma 1 cm, a Ty wypchnęłaś donoszone dzieci.
Odpowiedz
(23-10-2025, 23:19)o_lisek napisał(a): To wyobraź sobie, że teraz zarodek ma 1 cm, a Ty wypchnęłaś donoszone dzieci.
Niby tak.... Ale skurcze jednak pamiętam i było to coś okropnego, jeśli będą tak samo silne jak przy porodzie to chyba się zastrzelę ?
Odpowiedz
Ale skąd pomysł że będziesz mieć tak silne skurcze?
Jak będziesz walczyć ze skurczami to będzie bolało. Trzeba to puścić, oddychać. Termofor bardzo pomaga. Masz do dyspozycji wszystkie leki przeciwbólowe. Nie wolno tylko rozkurczowych. W tak wczesnej ciąży aborcja przypomina miesiączkę a nie poród.
Odpowiedz
(24-10-2025, 07:58)o_lisek napisał(a): Ale skąd pomysł że będziesz mieć tak silne skurcze?
Jak będziesz walczyć ze skurczami to będzie bolało. Trzeba to puścić, oddychać. Termofor bardzo pomaga. Masz do dyspozycji wszystkie leki przeciwbólowe. Nie wolno tylko rozkurczowych. W tak wczesnej ciąży aborcja przypomina miesiączkę a nie poród.
Przyjaciółka która miała również aborcję tabletkami mnie tak nakręciła, że to jest taki okropny ból że wyobrażam sobie najgorsze
Odpowiedz
Ale to nie ma w ogole przełożenia jak miał ktoś inny. Każda ciąża jest inna i każda aborcja jest inna. Przede wszystkim najbardziej możesz się opierać na swoich miesiączkach. Po drugie jak się nastawisz na ból, będziesz w lęku, zaciśniesz mięśnie dna miednicy, to będzie bolało.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości