Liczba postów: 12
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Akcja 08.02 mniej więcej 6-7 tydzień. Wcześniej miałam małe mdłości które po akcji zniknęły. Krwawienie wraz z plamieniem trwało w sumie do 18.02 teraz 26.02 krwawienie wróciło takie jak na miesiączkę z małą ilością skrzepów. Krwawienie ustapilo. 01.04.2026 dostałam okres bardziej obfity niż zawsze że skrzepami trwał do 7.04.2026 też dłużej niż zwykle. Krwawienie ustapilo a 14.04 znowu się pojawiło takie bardziej plamienie.
28.04 dostałam kolejnej miesiączki krwawienie trwało 4 dni do 1.05. Później 2-3.05 nic nie było żadnego krwawienia natomiast 4.05 po treningu lekkie plamienie takie chwilowe jednorazowe, 5.05 znowu trochę większe już wieczorem. 06.05 było ok a dziś rano tj 07.05 rano znowu na papierze krew ze skrzepami i pobolewa mnie brzuch. Dodam że wczoraj miał spory wysiłek bo się zaczęły porządki ogrodowe czy te plamienia są jeszcze normalne i maga być związane z wysiłkiem fizycznym czy jeszcze się całkowicie nie oczyściłam?
Nie chce cały czas chodzić w podpasce bo już wydaje mi się że jest ok idę do łazienki a tam niespodzianka na papierze
Liczba postów: 21,399
Liczba wątków: 8
Reputacja:
337
Hej, czasem tak bywa, że miesiączki przez kilka cykli są nietypowe, że macica oczyszcza się długo. Może się przejdź na usg?
Reputacja:
0
Mam wizytę dopiero za 2 tygodnie. A mogę wziąć miso jak mi jeszcze zostało?
Reputacja:
337
Tak, jasne. 2 miso co 3h jeśli masz więcej niż 2. Najlepiej w ciągu dnia gdy jesteś w ruchu.
Reputacja:
0
Krwawienie będzie mniejsze niż przy abo czy podobne? Dziś rano również mam trochę krwi ze skrzepem. Widzę że mam tak po nocy w ciągu dnia jest ok.
Reputacja:
337
Mniejsze. Może nawet nic się nie wydarzy.
Reputacja:
0
Wzięłam w piątek miso nie było krwawienia bardzie plamienie natomiast w sobotę wypiłam trochę alkoholu i pojawiło się dość duże krwawienie w niedzielę już plamienie poniedziałek wtorek ok w środę trochę brązowego śluzu dziś już czerwone plamienie chociaż ciężko też nazwać ro plamieniem bo krew jest w środku macicy nie "leje się". Trudno mi to wytłumaczyć jak się podcieram np to widzę delikatnie ślad na papierze a dopiero jakbym robiła samobadanie palcem to tam w środku jest więcej krwi i pochwa jest taka rozpulchniona. W internecie już oczywiście wyszytalam różne dziwne rzeczy typu polipy. W środę mam wizytę i gina ale już się stresuje. Mam nadzieję że to poprostu jeszcze się wszystko dobrze nie ustabilizowało dodatkowo mam trochę stresu w pracy a i aktywności w ogrodzie
Reputacja:
0
Jutro mam wizytę u gina. Z tego plamienia przeszło na krwawienie jak na okres no ale na okres za wcześnie. Powiedzcie mi czy powiedzieć gin o abo czy poprostu że miałam krwawienie miedzymiesiaczkowe bo od abo miałam już 2 miesiaczy i w sumie po tej 2 się takie dziwne rzeczy za działy wydaje mi się że to nie ma nic wspólnego z abo i nie wiem jak rozmawiać z gin.
Reputacja:
337
Generalnie chyba najlepiej opowiadać prawdę. Jak nie chcesz mówić o aborcji to możesz powiedzieć, że miałaś dziwną spóźnioną miesiączkę w lutym, że teraz po czasie zastanawiasz się czy to nie było poronienie. Że od tamtej pory masz dziwne krwawienia. Niech zrobi usg, to może badanie coś wyjaśni.
Reputacja:
0
W USG czysto nie ma nic niepokojącego. Z racji że plamienie przejawilo się w krwawienie takie jak na okres to prawdopodobnie to przez długotrwały stres.