06-07-2014, 08:40
mmmm...aborcja na życzenie do 12 tc, marzenie
ale w tym kraju nierealne, obawiam się, ze po nowym rozdaniu w naszym sejmie mogą i to co mamy (jeśli chodzi o prawo do aborcji w 3 przypadkach) nam zabrać..
a jeśli chodzi o antykoncepcję, to mi nie jest najbardziej potrzebne to, zeby była darmowa, ale zmiana mentalności społeczeństwa. żeby w szkole nie uczono,nie grzmiano z ołtarza, np że spirala to rodzaj aborcji. żeby nie mówiono, że antykoncepcja hormonalna to trucie kobiety. żebym nie musiała latać po 10 ginekologach, aż w końcu któryś da mi tabletkę 72h po. żeby w szkołach a antykoncepcji uczyli nauczyciele biologii a nie zakonnice
ale w tym kraju nierealne, obawiam się, ze po nowym rozdaniu w naszym sejmie mogą i to co mamy (jeśli chodzi o prawo do aborcji w 3 przypadkach) nam zabrać..a jeśli chodzi o antykoncepcję, to mi nie jest najbardziej potrzebne to, zeby była darmowa, ale zmiana mentalności społeczeństwa. żeby w szkole nie uczono,nie grzmiano z ołtarza, np że spirala to rodzaj aborcji. żeby nie mówiono, że antykoncepcja hormonalna to trucie kobiety. żebym nie musiała latać po 10 ginekologach, aż w końcu któryś da mi tabletkę 72h po. żeby w szkołach a antykoncepcji uczyli nauczyciele biologii a nie zakonnice