Wczesna ciąża pytanie kiedy zacząć najlepiej akcje
(04-08-2026, 14:02)Mar.ku napisał(a): Dziękuję bardzo!
Piszę dla dziewczyn, ktore śledzą wątki w oczekiwaniu na swoje akcje - ja też to robiłam nałogowo od odkrycia ciąży. Zaczęłam dziś o 16:35 i przyjęłam  mife - na razie nie mam żadnych odczuć. Za to zrobiłam sie głodna z taką dużą chęcią na jedzenie także na plus ?
Odpowiedz
Przed snem mialam poczucie osłabienia, bolało mnie podbrzusze ale byl to był tempy, jednostajny - uczucie ciężkości jalby mi ktoś wielki kamien położył. Noc średnia- uczucie gorąca i zimą naprzemiennie i jakby mi coś w gardle stało. Teraz mam lekkie dreszcze.
Odpowiedz
Hej, obstawiam, że u Ciebie już mifepriston zatrzymał ciążę i te bóle i dreszcze w nocy to znak, że ciało próbowało sprowokować wydalenie ciąży. Możesz wcześniej wziąć misoprostol, szczególnie jeśli będziesz czuła się coraz gorzej, czy zaczniesz plamić/ krwawić.
Odpowiedz
Właśnie udało mi się zasnąć jeszcze, a o 7 wybudzil mnie bardzo duży bol plecow i momentalnie zalałam się łzami( ale hormonalnie bo nie z bólu ficzynego czy psychicznego). Wzielam przeciwbolwe i jeszcze chwilę się położyłam. Ogólnie mam też wrażenie, że piersi nie są obrzęknięte, tylko trochę bolą. Zaczyna mnie trochę boleć jak przy miesiączce. Mam zacząć brać jak zobacze pierwsze oznaki krwi?
Odpowiedz
Ogólnie nie krawawie i na razie brzuch nie boli ale jak się pionizuje to kreci mi sie w glowie i od razu chce mi się wymiotować i nie mogę się wyprostować w 100%
Odpowiedz
To weź już miso, nie ma sensu czekać.
Odpowiedz
Kurde ale wlasnie teraz się całkowicie uspokoiło... znowu się zrobiłam mega głodna, nic mnie nie boli i przy sikaniu na papierze zostaje mocno żółte i takie mini nitki śluzu ale przezroczyste. Chyba wolę poczekać cierpliwie chyba, że znowu będę miała jakiś mocniejszy bol w plecach i zobaczę krew.
Odpowiedz
Jak wolisz :)
Odpowiedz
Wzielam miso 16:30 i na razie sluz lekko zabarwiony krwią. Bol lekki w podbrzuszu na razie mniejszy niż okresowy.
Odpowiedz
Leżałam i poczulam, że coś większego ze mnie wyleci więc poszłam do toalety i wyleciał dlugo skrzep ok 4 cm, a za nim takie mini i trochę żywej krwi. Bol na razie 2/10 ale ja wzielam dwa ibuprofen 30 min przed miso.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości