W trakcie
Brick 
Hej, jestem w trakcie i potrzebuje porady, wsparcia, dobrego słowa (bylam potwierdzic ciaze u lekarza ktoey potwierdzil 4 tydzien, 7 dni czekalam na tabletki wiec jestem w 5, liczac od miesiaczki 6), tyle jest historii i każda inna, zaczęłam wczoraj o 14, na drugi dzień dostałam delikatnego krwawienia, zaznaczę ze również wspolylam i po tym chlusnelo, 15:30 wzielam 4, pół h pozniej potknęłam resztki, zdretwial mi język ale do godziny przeszło, od 2 do 3 h faktycznie skurcze i skrzepy, mniejsze i większe, podpaskę mam czysta, krew leci jedynie gdy wstanę i usiądę na toaletę, czy wyleciało to co miało? Nie mam pojęcia, jest 20 mam skurcze ale juz za dużo skrzepow nie leci tylko krew ale nie jest ro jakąś wilka ilość, sam ból od początku ocianiam jako max 5/10, pytanie czy dobierać tablefki, dzisiaj jeszcze, może jutro, przeczytałam wiele wątków i wiem ze kada ma inaczej i nie do końca wiem z którą historia się utożsamić
Odpowiedz
W 6 tygodniu poronienie wygląda jak miesiączka więc prawdopodobnie wszystko się udało. Dla pewności jednak warto zrobić betę.
Odpowiedz
Hej, wygląda na to że wszystko poszło wzorowo. Nie widzę wskazań żeby dobierać miso. I jak zawsze, lepiej zrobić badania beta hcg dwa razy dla pewności.
Odpowiedz
Jestem dwa tyg po, żadnych objawów nawet krwawienie i plamienie ustąpiło, poszłam na wizytę do ginekologa który stwierdził resztki i dal skierowanie na lyzeczkowanje. Nie miałam żadnych objawów gorączki czy infekcji ale lekarz stwierdził ze do miesiączki czekac za długi i ten stan zapalny mozs sie zrobić. Leżę aktualnie w szpitalu po lyzeczkoeaniu, czuje się dobrze ale mam poczucie ze moze jednak ytzena bylo poczekać na meisiackse czy wziąć miso i organizm dałby rade, jednak po 2 tyg a beta ponad 1000, czy zle zrobiłam? Boję sie ze bede miała komplikacje ale po zabiegu.
Odpowiedz
Większość ginekologów po poronieniu kieruje na łyżeczkowanie, zupełnie niepotrzebnie, bo macica w większości przypadków poradzi sobie sama.
Jesteś po zabiegu więc już nie ma sensu analizować czy to była dobra decyzja. Odpoczywaj i wracaj do życia :-)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości