23-04-2026, 15:43
Możliwe jest że zarodek obumarł lub ten glutek, który mi wypadł to był zarodek i jutro dostanę tylko skierowanie na czyszczenie do szpitala?
|
Proszę o pomoc
|
|
23-04-2026, 15:43
Możliwe jest że zarodek obumarł lub ten glutek, który mi wypadł to był zarodek i jutro dostanę tylko skierowanie na czyszczenie do szpitala?
Moim zdaniem przy takiej becie nie ma opcji, żeby zarodek był poza macicą. Co najwyżej jest jakoś możliwe, że się odkleił i utknął w kanale. To jest prawdopodobne skoro nie krwawisz, a masz lekko podwyższone crp i temperaturę ciała. Gdyby ciąża radośnie się rozwijała to nie rozwijałby się stan zapalny.
Stan zapalny i podgorączkowy możesz mieć oczywiście z miliona innych powodów, więc to też tylko hipoteza póki co. Poczekajmy na wizytę. Jeśli ciąża trwa to jutro weźmiesz mife, a w sobotę miso. Jeśli ciąży nie ma, a dostaniesz skierowanie do szpitala to będziesz mogła zdecydować czy drugi zestaw, czy zabieg.
23-04-2026, 17:55
Jejku co to się narobiło, tak bardzo się boję
23-04-2026, 19:16
24-04-2026, 14:20
Hej, byłam u lekarza. Zrobił mi USG dopochwowe. Powiedział że nie ma ani ciąży ani stanu po poronieniu ale faktycznie mam wg niego dziwne krwawienie że śluzem z macicy. Dostałam kolejny antybiotyk i jakiś lek przeciw krwotoczny. Dostałam też skierowanie na wyniki morfologii, crp, ca125 i bhcg. Mam się zgłosić do kontroli za tydzień.
24-04-2026, 14:40
Suepr ulga! Śluz pojawia się na końcu procesu gojenia macicy. Ciekawa jestem tych badań, bo ta pierwsza wysoka beta była dziwna, zwykle po udanej abo spada mocno.
Jak się czujesz? Jaki antybiotyk Ci przepisał?
24-04-2026, 14:53
Czuję się lepiej, kamień z serca. Dostałam antybiotyk Doxycyclinum, Exacyl i Enterol.
24-04-2026, 17:25
Ja bym nie brała drugiego antybiotyku do czasu wyniku CRP, bo już augmentin jest dużym obciążeniem. Masz jeszcze podwyższoną temp?
Exacyl to ten lek przeciwkrwotoczny - moim zdaniem nie ma wskazań u Ciebie, bez sensu go brać, niech macica się oczyści. Enterol to probiotyk, zawsze dobrze go brać przy antybiotykoterapii. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|