Liczba postów: 46
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Witam, byłam w niedzielę w szpitalu i dostałam antybiotyk. Lekarz na sorze nie zbadał mnie ginekologiczniw mimo iż powiedziałam że krwawię dość dziwnie w tym miesiacu i mam stan podgorączkowy od kilku dni. Stwierdził że widocznie rozwija się jakaś bakteria albo infekcja w organizmie i przepisał antybiotyk augumentin. wczoraj zrobiłam badanie bhcg. Dziś dostałam wynik na poziomie 36393. Mam też crp na poziomie 10.10
Co to może oznaczać? Abo było wykonane 12.04. mam też cały czas stan podgorączkowy 37,1
Liczba postów: 21,216
Liczba wątków: 8
Reputacja:
331
Jeżu, no sorry, jak się ściemnia lekarzowi, to taką "pomoc" się dostaje.w jakim szpitalu byłaś? Chyba nie na dyżurze ginekologicznym? Idź do takiego gdzie jest oddział położniczy.
Taki wynik bety sugeruje, że aborcja się nie udała, albo masz poronienie zatrzymane. Więcej mozna bedzie powiedzieć po usg, ewentualnie po drugiej becie. Krwawisz czy nie?
Od kiedy bierzesz ten augmentin?
Reputacja:
0
Augumentin biorę od poniedziałku 20.04
Mam takie niewielkie plamienie głównie jak zrobię siku i się podcieram papierem to widoczna jest krew że śluzem.
Jejku ale ja jak wzięłam ta pierwsza tabletkę to dostałam silnego krwawienia i poczułam że wyleciała że mnie taka galareta jakąś kulka. Potem mega mocno krwawilam non stop że skrzepami cały dzień 12.04 i 13.04
Reputacja:
0
Na jutro umówiłam się do ginekologa. Czego mogę się spodziewać? Tak bardzo się boję, co mam mu powiedzieć?
Reputacja:
0
Mam jeszcze w domu jeden zestaw z drugiej organizacji, czy mogę przyjąć jeszcze raz ta pierwszą dużą tabletkę przed jutrzejszą wizytą u lekarza?
Reputacja:
331
Na razie nie marnuj drugiego zestawu. Sprawdźmy co się dzieje w macicy.
Czy to tylko zatkany kanał szyjki macicy, czy tkanki ciążowe są w środku, czy ciąża żywa. Wtedy będziemy reagować.
Na jutro przygotuj historię maksymalnie zgodną z prawdą, bo jak wprowadzasz w błądto lekarz też bredzi. Powiedz kiedy była ostatnia miesiączka, że to mogła być ciąża, ale nie zdążyłaś zrobić nqwet testu. spróbuj być spokojna na wizycie, cokolwiek nie powie to spróbuj zapamiętać, albo zapisuj. Dopilnuj żeby dostać zdjęcia z usg i opis. Jak da skierowanie do szpitala to spokojnie weź.
W którym tygodniu ciąży robiłaś aborcję?
Reputacja:
331
Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
Crp masz trochę podniesione. Zdążyłabyś do wizyty u gina zrobić drugie CRP i drugą betę? Tak żeby mieć wyniki?
Reputacja:
0
Ostatnia miesiączka 24.02
Abo 12.04
Nie zdążę bo wizytę mam jutro o 12 a jak wyniki robiłam wczoraj o 8 rano to dostałam dopiero dzisiaj ok 14
Reputacja:
0
Jak robiłam abo to była ciąża 6+5 z tego co aplikacja pokazywała