Liczba postów: 21,216
Liczba wątków: 8
Reputacja:
331
Hej, każda aborcja wygląda inaczej, więc nie mogę Ci obiecać, że już będzie spokój. Widocznie u Coebie tyle wyściółki zdążyło urosnąć w macicy.
Dbaj o siebie i oszczędzaj się, unikaj wysiłku fizycznego przez parę dni, żeby macica mogła się zagoić.
Liczba postów: 46
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Hej dziewczyny, ja dalej słaba jestem jak nie wiem. Czy to normalne że boki mnie podbrzusze, mam nadal mdłości i jestem osłabiona? Mam też stan podgorączkowy taki do 37,5 czy to powód do niepokoju? Tyle krwi straciłam że zastanawiał się kiedy zacznę normalnie funkcjonować. Na ten moment coś tam krwi poleci, głównie jak idę siku do toalety, tak to podpaska jest czysta przez wiele godzin. Krwawilam bardzo mocno i poleciało wydaje mi się to co powinno w niedzielę po pierwszej tabletce. W poniedziałek po miso 12 godzin mega mocnego krwawienia że skrzepami. Myślicie że wszystko się udało?
Reputacja:
331
Hej, dzięki że piszesz. Mnie się to nie podoba. Twoje dole mogą wskazywać na stan zapalny w macicy. Czy masz jeszcze misoprostol?
Jeśli tak to weź, najlepiej jutro rano.
Jeśli nie to ja bym poszła do szpitala. Jak bardzo nie chcesz to przynajmniej do laboratorium na CRP, czy badanie stanu zapalnego bakteryjnego.
Reputacja:
0
Ale te bóle to nie są tak ciągle i same z siebie tylko brzuch boli jak go dotykam, taki tkliwy jest. Boję się brać już miso bo straciłam przez te dwa dni bardzo dużo krwi. Nie wiem kurcze co robić, co będzie lepsze? Stresuje mnie też ewentualną wizyta w szpitalu, co robić?
Reputacja:
331
Miso nie powoduje krwawienia bez sensu. Jeśli jest coś w macicy to pomoże się oczyścić. Jak nie ma ciąży to nie będzie nie wiadomo jakich skurczy czy krwawienia.
Ja Ci napisałam co radzę. Najrozsądniej skoczyć rano na CRP, potem wziąć miso. Jeśli pp południu na wyniku będzie zakażenie to wtedy szpital.
Jak Ci się te opcje nie podobają to zastanów się co gorsze. Wzięcie 2 miso, laboratorium, szpital? Im bardziej będziesz zwlekać, tym bardziej możesz sobie zaszkodzić. Szczególnie że weekend się zbliża, a spędzenie weekendu w szpitalu to zmora, bo nie ma lekarzy i nic się nie dzieje. J
Reputacja:
0
A czy prywatna wizyta jutro u ginekologa może mi pomóc? Czy on może podczas badania coś stwierdzić? W sensie czy wszystko ok czy są powody do niepokoju?
Liczba postów: 675
Liczba wątków: 1
Reputacja:
9
Wizyta u ginekologa jak najbardziej ok, ale bez poziomu crp on nie będzie widział czy zakażenie jest czy nie. Ja z rana poszłabym na badania, a jak będą wyniki to z nimi do lekarza. Teraz wyniki są szybko. Ewentualnie iść na krew a później na wizytę do lekarza i umówić się z nim na telefon jak już odbierzesz badania. Jeśli crp będziesz miała wysokie to może być zagrożenie dla Ciebie i lekarz na pewno wyślę Cie do szpitala. Masz stan podgoraczkowy, od akcji już kilka dni minęło, nie powinno tak być. W macicy mogą też zalegać jakieś pozostałości, miso pomogłoby Ci się tego pozbyć. Tutaj na forum jedna dziewczyna już miała podobny przypadek, po tygodniu od akcji trafiła do szpitala bo słabo się oczyszczała i dostała gorączki od pozostałości w macicy, ją łyżeczkowali, moderatorka też jej pisała żeby wzięła miso na oczyszczenie, nie posłuchała. Uwierz że najpierw lepiej probwoac z miso, mniej inwazyjna dla macicy niż łyżeczkowanie. Miso wywołuje skurcze jeśli w macicy są złogi nieoczyszczonych skrzepów, ale też wycisza krwawienie jeśli jest za mocne, działa przeciwkrwotocznie
Reputacja:
331
Ginekolog na prywatnej wizycie najpewniej spanikuje i wyolbrzymi sprawę, bojąc się brać na siebie ewentualne konsekwencje wyśle Cię do szpitala na cito, byle by tylko nie było na niego. Nawet jeśli nic Ci nie jest to każe jechać do szpitala i na łyżeczkowanie. Tak mają nasi ginekolodzy.
Nie chcesz to nie słuchaj, ale nie pytaj ciągle o to samo, bo już Ci wszystko powiedziałam. A mówię to z kilkuletniego doświadczenia.
Może się przeziębiłaś i to nie od macicy, a ja chucham na zimne. Ale wzięcie miso i badanie CRP za 20 zł to chyba nie jest nie wiadomo jakie poświęcenie dla własnego zdrowia?
Reputacja:
0
Ok dziękuję za pomoc. Ile miso powinnam dziś wziąść? 4 czy 2 tabletki?
Reputacja:
331
2 sztuki i pp 3h znów 2 sztuki.