Zapytanie, brązowy śluz
Dobry wieczór,
Jestem w 5 tygodniu ciąży. Czekam na swój zestaw. Dziś od rana pobolewal mnie brzuch a godzinę temu dostałam biegunki, na majtkach zobaczyłam niewielka brązową kreskę długości ok. 7 cmi podczas podcierania na papierze widoczny był brązowy śluz. Podtarłam się kilka razy i za każdym razem było go trochę na papierze. Podczas brania prysznica nic nie zauważyłam. Założyłam na noc podpaskę ale nadal odczuwam takie bóle brzucha, jak bym miała dostać okres. Co to może oznaczać? Zaczęło się samoistne poronienie czy to normalne w ciąży?
Odpowiedz
Tak to może wyglądać, może zaczyna się poronienie.
Odpowiedz
Hej, daj znać jak po nocy.
Odpowiedz
Hej, wstałam rano i nic się nie dzieje. Brzuch jeszcze trochę mnie pobolewa ale wczoraj był to mocniejszy ból. Podpaska czysta i jak się podcieram papierem to też czysto. Nie wiem co to wczoraj było. Mam jeszcze do Was pytanie, bo zamówiłam zestaw z WOW. Dostałam 31.03 potwierdzenie na maila przekazania darowizny a do teraz nie mam żadnej innej informacji o zatwierdzeniu mojego formularza czy wysłaniu paczki. Nie dostałam też żadnej odpowiedzi na maila wysłanego pod adres [email protected]
Zaczynam już wariować z tego wszystkiego i tej niepewności.
Partner kupił test ciążowy, wynik wyszedł pozytywny i on się cieszy, każde mi iść jak najszybciej do ginekologa żeby potwierdzić bo chce już się rodzinie chwalić ? ja nie chcę tej ciąży i nie wiem co robić i mówić zanim przyjdzie zestaw bo wtedy chciałam powiedzieć że poroniłam. Proszę podpowiedzcie jaką bajkę mu sprzedać do czasu otrzymania zestawu? Może ktoś miał podobną sytuację?
Odpowiedz
Hej, podejrzewam, że Twoja ciąża przestała się rozwijać i pojawi się krwawienie w najbliższych dniach. Ale możliwe też, że nie i to zwykłe doznania ciążowe połączone z biegunką z innego powodu.
Partnerowi powiedz, że normalni ludzie nie chwalą się ciążą za wcześnie, bo mniej więcej co czwarta ciąża jest roniona w pierwszym trymestrze i że nie chcesz na razie nikomu mówić, dopóki nie będzie wiadomo, że wszystko jest z nią ok.
Jak Ci zależy żeby pójść do gina to możesz w kazdej chwili, to może od razu będzie wiadomo czy faktycznie ciąża się trzyma, czy nie rozwija.
Jeśli z ciążą okej to po bedziesz udawać naturalne poronienie podczas aborcji, to nic trudnego, bo wygląda tak samo :)
Odpowiedz
Bardzo dziękuję za wsparcie ?
Odpowiedz
Hej, wracam bo cały dzień był spokój, a teraz od wieczora znowu ból brzucha. Co prawda nie jakiś mocny, taki jak bym miała okres dostać i jak poszłam zrobić siku to na papierze po podtarciu się znowu taka wydzielina jakby brązowy śluz. Piersi dalej mnie bolą. Nie wiem co to może być
Odpowiedz
Wszystko już napisałam. Z jednej strony to może być zwykła, ciążowa dolegliwość - bóle brzucha czy plamienia są powszechne. Z drugiej, bardzo możliwe, że w ten sposób ciało mobilizuje się do poronienia. Trzeba czekać i obserwować.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości