Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Hej dziewczyny 5.03 rozpoczęłam działanie wszytsko szło książkowo.
6.03 zaraz po skurczach zaczęłam się oczyszczać , dwa dni mocnego krwawienia itp. Zrobilam Beta powtórzyłam po 5 dniach spada jest ok.
Później miałam zwyczajny okres. Przed wczoraj 17.03 dostałam znowu dużego krwawienia że skrzepami, wczoraj silnego bólu głowy z temp. do 38 ale tylko raz.Dziś od rana znowu mocne oczyszczanie. Czy to normalne czy lepiej zgłosić się do lekarza ?
Liczba postów: 21,216
Liczba wątków: 8
Reputacja:
331
Hej, to nie tak. Macica po aborcji /poronieniu oczyszcza się kilka tygodni. Przebieg tego procesu może być dziwny, nie taki jak podczas miesiączki. Nie dostałaś jeszcze miesiączki, miesiączka wraca najwcześniej po 4, ale częściej po 6-8 tygodniach od abo. Bóle brzucha są normalne. To co się wydarzyło wczoraj to nawrót oczyszczania pewnie po lekkim zastoju, stąd silne bóle czy nawet gorączka. Czy dzisiaj temperatura ciała jest okej? Mierzyłaś? Masz jeszcze misoprostol?
Reputacja:
0
Mam 4 tabletki . W nocy miałam temperaturę ok 38 dziś czuje się trochę jak na początku przeziębienia ale jest ok.
Reputacja:
331
Pytałam czy nadal, teraz masz gorączkę. Możesz zmierzyć?
Masz jak wyskoczyć do laboratorium na badanie CRP?
Jeśli masz wciąż raczej mocne krwawienie to nie bierz miso, ale jeśli sie zatrzyma któregoś dnia to będzie sens je wziąć po 2 sztuki co 3h.
Reputacja:
0
Gorączki już nie mam. Bardziej wiązałam to za przeziębieniem bo razem z bólem głowy i stanem podgorączkowym bolało mnie strasznie gardło.
Dopiero pozniej pomyślałam że mogą to być jakieś powikłania ale gorączka minęła ,mam 36.7-37.Krwawienie powoli staje się mniejsze ,więc od czekam jak uznam że jest mniejsze i wtedy wezmę.
Myślę że jutro będę w stanie iść zrobić rano badania.
Reputacja:
331
CRP pozwoliłaby nam ocenić czy ta gorączka była od przeziębienia, czy od abo. Crp to wskaźnik zakażenia bakteryjnego. A przeziębienie to wirus.
To może weź dzisiaj te miso, byle w ciągu dnia jak jesteś w ruchu, a nie wieczorem czy na noc.