Pomoc 9 tydzień
Dziewczyny, jak długo będą jeszcze trwały skurcze? Jestem drugi dzień po całej akcji i wczoraj i dzisiaj po południu łapią mnie takie skurcze, że muszę brać ibuprofen. Krwawienie wiem, że może trwać długo, ale czy tak silne skurcze są normalne?
Odpowiedz
Ja też miałam 06.01 i również jeszcze mam skurcze, dziś byly wyjątkowo mocne. Macica się obkurcza, wraca do swojego normalnego rozmiaru i to niestety trwa. Nie wiem jak po poronieniu, ale po porodzie miałam takie skurcze prawie 4 tygodnie.
Odpowiedz
(08-01-2026, 20:21)Xxx8701xxx napisał(a): Ja też miałam 06.01 i również jeszcze mam skurcze,  dziś byly wyjątkowo mocne. Macica się obkurcza, wraca do swojego normalnego rozmiaru i to niestety trwa. Nie wiem jak po poronieniu, ale po porodzie miałam takie skurcze prawie 4 tygodnie.
O to „cieszę się”, że nie jestem w tym sama. Ja dzisiaj odebrałam pierwszy wynik bety, w poniedziałek powtórka i mam nadzieję, że to wszystko się już skończy
Odpowiedz
Na pewno. Moim zdaniem to jest pewne.
Odpowiedz
(08-01-2026, 20:53)Xxx8701xxx napisał(a): Na pewno. Moim zdaniem to jest pewne.
A jeszcze zapytam, jak dużego spadku bety mogę się spodziewać po 4 dniach? W dzisiejszym badaniu wyszedł mi 18339,0. Ile mogę się spodziewać w poniedziałek, żeby mieć pewność, że będzie to spadek spowodowany brakiem ciąży niż po prostu wejściem w kolejny jej tydzień? Moja głowa rozważa już wszystkie możliwości
Odpowiedz
Mam nadzieje że wszystko u ciebie okej
mega sie stresuje, przedemną wszystko. Aktualnie 4tydzień. 
jestem przerażona boje się
Odpowiedz
Musi być po prosty spadek, w ciąży beta rośnie,
Odpowiedz
Beta po 4 dniach od abo powinna być dużo niższa. Jak bedziesz miała wynik to go tu napisz.
Odpowiedz
Napiszę od razu jak tylko będę go miała. Powiem Wam, że takie emocje mną targają - rozumiem, że to kwestia hormonów. Raz czuję, jakby wszystko wracało do normy, a godzinę później przyglądam się swojemu brzuchowi i mam wrażenie, jakby urósł i zrobił się twardszy. Cały czas od akcji krwawię jak na miesiączkę. Codziennie też na jakiś czas łapią mnie skurcze.
Odpowiedz
Rozumiem , mam podobnie . Jak się nie zobaczy to potem takie wątpliwości i nabijanie na banie.
Też byłam dziś na becie , lecę w pon na kolejną . Będzie dobrze :-)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości