Liczba postów: 19
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Hey dziewczyny  .
Zamówiłam leki na początku grudnia niestety jeszcze ich nie mam. Szczerze to zwariuje, mój chłopak dowiedział się że jestem w ciąży ale ja nie chcę teraz mieć dziecka. Mam zamiar powiedzieć mu że to poronienie naturalne. Szczerze to wszystko mnie przytłacza.
Liczba postów: 20,812
Liczba wątków: 8
Reputacja:
323
Hej, bez problemu możesz zrobic teatr pod tytułem "poronienie naturalne", bo przecież aborcji farmakologicznej i poronienia jest taki sam. Trzymaj się ciepło. Nie jesteś sama, ani też jedyna w takiej sytuacji.
Reputacja:
0
Boję się że tabletki nie przyjdą, a strasznie źle się już czuję. A co jeżeli urprze się żeby jechać do szpitala? ?
Reputacja:
323
16-12-2025, 23:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2025, 23:15 przez o_lisek.)
Dlaczego miałyby nie dotrzeć? Dochodzą.
Możesz pojechać do szpitala w ramach odgrywania roli. Ale też kaman, jesteś dorosła, mąż prawo podejmować autonomiczne decyzje.
Reputacja:
0
Zastanawia mnie jak to jest możliwe że w szpitalu nie są w stanie z krwi wyciągnąc informacji o tym że poronienie było spowodowane tabletkami? Szczerze to strasznie się tego boję.
Reputacja:
323
Przede wszystkim to nie ma żadnych podstaw do tego, żeby badać czy masz we krwi leki poronne, bo aborcja własnej ciąży jest legalna i nikomu nic do tego czy wzięłaś leki. Nie mieszkamy w salwadorze. Nasze prawo karze pomaganie w aborcji i wykonywanie jej na życzenie, czyli np lekarze nie mogą jej tobie zrobić, ale Ty ze swoją ciążą do konca 21 tygodnia ciąży możesz zrobić co chcesz i otwarcie o tym mówić. Do tego bardzo, naprawdę bardzo rzadko zachodzi potrzeba interwencji szpitalnej.
To normalne, że się boisz nowej sytuacji, ale to strach tylko. A strach ma wielkie oczy. Za kikka dni będziesz się z tego śmiać.
Reputacja:
0
Chciała bym, i to naprawdę bardzo bym chciała
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
(16-12-2025, 13:07)Monbla napisał(a): Hey dziewczyny .
Zamówiłam leki na początku grudnia niestety jeszcze ich nie mam. Szczerze to zwariuje, mój chłopak dowiedział się że jestem w ciąży ale ja nie chcę teraz mieć dziecka. Mam zamiar powiedzieć mu że to poronienie naturalne. Szczerze to wszystko mnie przytłacza.
Hej!
Z tego co czytam to jesteśmy w podobnej sytuacji - chłopak wie o ciąży, ale mam zamiar powiedzieć, że poroniłam naturalnie. Zawsze chciałam mieć dziecko, ale wiem, że to nie jest odpowiedni czas ?
Za tabletkami czekam jak na igłach, zamawiałam przed Świętami i ciągle sprawdzam status przesyłki.. Na szczęście są jakieś postępy z dostawą, co podtrzymuje mnie na duchu. Z jednej strony chciałabym być już po i być trochę spokojniejsza, a z drugiej strony boję się tego całego procesu.
Trzymaj się ciepło, przesyłam serdeczności ?
Liczba postów: 486
Reputacja:
5
(04-01-2026, 01:26)Niecierpliwa napisał(a):
(16-12-2025, 13:07)Monbla napisał(a): Hey dziewczyny .
Hej!
Z tego co czytam to jesteśmy w podobnej sytuacji - chłopak wie o ciąży, ale mam zamiar powiedzieć, że poroniłam naturalnie. Zawsze chciałam mieć dziecko, ale wiem, że to nie jest odpowiedni czas ?
Za tabletkami czekam jak na igłach, zamawiałam przed Świętami i ciągle sprawdzam status przesyłki.. Na szczęście są jakieś postępy z dostawą, co podtrzymuje mnie na duchu. Z jednej strony chciałabym być już po i być trochę spokojniejsza, a z drugiej strony boję się tego całego procesu.
Trzymaj się ciepło, przesyłam serdeczności ?
Witam w klubie dziewczyny, jestem w tej samej sytuacji. Tabletki zamówiłam 23 grudnia, z tego co widzę są już w Polsce w terminalu przeładunkowym. Mam nadzieję że przyjdą w tym tygodniu, bo bardzo źle sie czuje, bardzo. Będziemy przechodzić to mniej więcej w tym samym czasie, z tym że ja mam już dwoje dzieci, ale nie chce mieć kolejnego, mam dobrą pracę i nie mogę pozwolić sobie w tym momencie na urlop. Ta ciąża to wpadka, mężowi powiedziałam, ale powiedziałam też, że nie chce urodzić tego dziecko. Zaakceptował to.
Liczba postów: 35
Reputacja:
0
Moje tabletki przyszły dzisiaj, wysłane zostały 24.12, także Twoje powinny być też na dniach 
Chciałabym być już po tym wszystkim, ale muszę czekać do piątku..
Cieszę się, że mogłaś podzielić się tym z mężem i że Cię wspiera 
Ja jestem w tym sama, w dodatku mieszkam z rodzicami i zastanawiam się jak to wszystko zrobić żeby nic nie zauważyli
|