jakakolwiek pomoc na już
Witam, jestem tutaj nowa, więc jeżeli gdzieś był taki post o podobnej tematyce, to przepraszam, jednak moja sytuacja wygląda następująco: miałam stosunek z facetem, który po nim przestał mi odpisywać, a ja lada dzień wyjeżdżam z miasta, w którym aktualnie przebywam. W trakcie jednego ze zbliżeń zsunęła nam się prezerwatywa i nie mam pewności, czy preejakulat nie dostał się do pochwy. Kluczowy problem jest taki, że moja sytuacja finansowa jest gorsza niż beznadziejna i nie mam skąd wziąć pieniędzy na tabletkę dzień po (ani nawet pożyczyć pieniędzy), byłabym wtedy spokojniejsza, że jednak do niechcianej ciąży nie dojdzie. Do stosunku doszło z niedzieli na poniedziałek, czyli 21-22 września, także czas leci... Bardzo proszę o pomoc co robić i czy ewentualnie jest jakaś fundacja, która w razie czego mogłaby wysłać tabletki poronne za darmo? Bo naprawdę w swojej sytuacji nie mogę dopuścić do ciąży.
Odpowiedz
Cześć, tabletki dzień po nie są w pełni skutecznym remedium zapobiegania ciąży. Wszystko zależy w którym momencie cyklu je bierzemy i jak szybko od stosunku. Bardzo często po prostu nie ma sensu branie takiej tabletki. Dlatego główne pytanie brzmi : w którym dniu cyklu liczonym od pierwszego dnia ostatniej miesiączki był ten stosunek? Oraz jak długie masz cyklu? I czy wiesz kiedy zwykle masz owulację?
Odpowiedz
Hej , miałam podobna sytuację. Tabletka po nie zadziałała
Nana 
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości