Liczba postów: 36
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Hej
Przychodzę do was z takim pytaniem. Od 24 wrzenia czyli od 1 dnia okresu biorę tabletki vibin mini, okres się skończył ale plamienie zostało:/ cały czas od tamtej pory mam takie denerwujące plamienie, raz mocniejsze raz słabsze ale już mnie to denerwuje ;/
Wiem że niby organizm się musi przyzwyczaić, ale chciałam się dopytać jakie wy macie na ten temat zdanie? Czy dzwonic do lekarza i zmieniać je czy się przemęczyć..
Liczba postów: 18,746
Liczba wątków: 8
Reputacja:
304
Hej, to jest pierwsze opakowanie?
Musisz się przemęczyć. Takie dziwy mogą potrwać nawet kilka miesięcy. Niektóre osoby tak reagują na pigułki. Wizyta u lekarza nic nie wniesie. Jeśli masz tego dość to po prostu przestajesz brać tabletki i tyle. I trzeba czekać aż ciało się ogarnie z tej bomby.
Liczba postów: 36
Reputacja:
0
Hej, tak to pierwsze opakowanie tych tabletek. Bralam dawno temu ale inne. Nawet nie pamiętam i nic takiego się nie działo.
Po tych nie zmieniło mi się libido, żadnych skutków nie czuje tylko to plamienie.
Nie mam już pojęcia jaka antykoncepcja by mnie zadawalala, haha
Liczba postów: 18,746
Liczba wątków: 8
Reputacja:
304
12-10-2024, 08:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2024, 10:11 przez o_lisek.)
To pierwszy miesiąc, może się jeszcze ułożysz z tymi tabsami, ale to może potrwać. Zwykle się radzi, żeby z kwartał poczekać z oceną.
Ale może być też tak, że żadna antykoncepcja nie jest dla Ciebie. Ja jestem team gumki. Wpadkę zaliczylam tylko dlatego, że miałam pełny stosunek z wytryskiem do cipki bez zabezpieczenia w owulację, bo byłam zaspana i nie użyłam mózgu.
Liczba postów: 14,767
Liczba wątków: 15
Reputacja:
132
Heh Lisek czyli masz szczęście. Nie którzy zachodzą w ciążę w tzw dni niepłodne i jeszcze z zabezpieczeniem .... Hehehe
Jeśli potrzebujesz informacji w czasie rzeczywistym dzwoń 22 29 22 597 - Infolinia Aborcji Bez Granic
Liczba postów: 1,076
Reputacja:
15
W owulację ciężko o rozsądek
Jeśli potrzebujesz informacji w czasie rzeczywistym - dzwoń pod nr 22 29 22 597 - Infolinia Aborcji Bez Granic.
Liczba postów: 469
Liczba wątków: 1
Reputacja:
8
No ja 15 lat kalendarzyk plus w owu przerywany/gumki i tez w końcu zawiodło
Mini tabletka to z samym progesteronem? Brałam po pierwszym dziecku i miałam non stop plamienia, trwało pół roku jak odpuściłam, bo to serio było mega męczące. Za to teraz mam wkładkę, trochę się obawiałam powtórki, ale na razie jest super. Zobacz najbliższe miesiące, może się unormuje
Jeśli potrzebujesz informacji w czasie rzeczywistym śmiało dzwoń na infolinię Aborcji Bez Granic - 22 29 22 597