19-05-2014, 23:50
Ktos w koncu powinien pomyslec o tabletkach dla faceta a nie wiecznie my trujemy Nasze piekne ciala...
Plastry antykoncepcyjne Evra
|
19-05-2014, 23:50
Ktos w koncu powinien pomyslec o tabletkach dla faceta a nie wiecznie my trujemy Nasze piekne ciala...
![]() Podwiazac ich. ![]() ![]()
Supciu wreszcie wybrałam się do gina. Po badaniach porozmawiałam z lekarzem o antykoncepcji. Zapytałam o spiralę, ale on nie zakłada nawet prywatnie ponieważ uznał to za kłopotliwe. Widziałam że się waha, patrząc na fotel ginekologiczny, powiedział: nie to że nie umiem. Mam wrażenie że gdybym go ładnie poprosiła- zrobiłby wyjątek. Zaproponował tabletki, krążki, plastry. Powiedziałam że plastry odpadają bo słyszałam że to najgorszy shit, a on na to że według niego to lepsza metoda od tabletek, że są proponowane kobietom u których pigułki były źle tolerowane i że omijają przewód pokarmowy oszczędzając wątrobę. Wobec tego mówię: No to proszę
![]() Jakoś takiego wielkiego ciśnienia na tą spiralę nie mam, ponieważ kiedyś już miałam i niedobrze to wszystko się skończyło. Biorąc hormony mam wrażenie że robię sobie tym krzywdę. Najbardziej skłaniałabym się ku sterylizacji, ale jest to dość nie mały wydatek i póki nie pracuję, to nie ma mowy ![]() ![]() ![]()
Samosiu co do miejsca przyklejania to z tego co pamiętam na ulotce masz dokładnie napisane gdzie można przyklejac i chyba tam było że omijać miejsca z delikatna skórą i chyba o zwiększonej grubości tłuszczu np podbrzusze
generalnie może i omijają żołądek ale skutki uboczne takie same jak po tabsach
COCO JAMBO I DO PRZODU
![]()
20-05-2014, 09:03
no i był czas ze po plastrach sporo dziewczyn sie u nas znalazło
Potrzebujesz kontaktu telefonicznego, dzwoń na numer 22 29 22 597, 725 892 134, 737 769 715
20-05-2014, 09:06
No cóż... Nie ma środka który da mi 100%, chyba że wstrzemięźliwość
![]()
20-05-2014, 09:08
Samosiu. Wstrzemięźliwość to nie jest wyjście. To nie ludzkie.
Ja z tych wszystkich metod hormonalnych, jakbym musiała wybierać, wybrała bym ten ring. Plastry mają za dużo hormonów, a mój gin przekonywał mnie że ringi działają tylko miejscowo.
Jakoś nie jestem przekonana
![]() ![]() ![]() Chciałabym jeszcze zapytać jak to jest z wchłanialnoscią. Czy tak samo jak w przypadku pigułek nie powinno się pić dziurawca? Czy antybiotyki osłabiają działanie?
20-05-2014, 11:06
Renia może i działa miejscowo ale po ringu plamiłam na zmiane z krwawieniem przez 2 miechy
jak sobie już odparzyłam "małą" od podpasek no bo przy ringu nie wolno tamponów wylot miały szybciej od plastrów
COCO JAMBO I DO PRZODU
![]()
18-06-2014, 14:02
Jutro czeka mnie pierwsza zmiana plastra i choć samopoczucie ogólne jest ok, to po nocach spać nie mogę bo wkręcam sobie zakrzepicę
![]() ![]() Są tabletki przy których wystąpienie zakrzepicy jest mniejsze- które to są? Poza tym miałam biegunkę przez pierwsze 3 dni po przyklejeniu plastra i choć w ulotce napisane jest że biegunka nie ma wpływu na antykoncepcyjne działanie plastra to jakoś nie mogę się przełamać ![]() Myślę że nawet gdyby nie biegunka, to i tak nie mogę, po prostu nie mogę ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|