Lęk przed niechcianą ciążą/paranoja
(01-01-2024, 23:51)Lama napisał(a): To zaraz matura ?  I planujesz studia? Pewnie martwisz się o przyszłość stąd ten stres. Na Twoim miejscu pomyślałabym o jakiejś dobrej antykoncepcji. Prezerwatywy mnie zawsze stresują. A jaki masz plan gdyby to była ciąża ?
 Matura dopiero za rok, ale za kilka dni mam egzamin zawodowy. Tak planuję studia, więc wiem że ciąża teraz to  nie jest dobry czas i miejsce. Po prostu  nie jestem gotowa na to. Wiem, że to dziecko by się tylko męczyło i nie zostałby nigdy pokochane. 
Jeżeli by się okazało, że jednak jakimś cudem jestem w tej ciąży to jedyne wyjście to aborcja innego wyjścia nie widzę.
Będę myśleć nad dobrą antykoncepcją, bo już po prostu schizuję w szczególności od momentu po stosunku bez zabezpieczenia, ale gdyby jakimś cudem się zdarzyła wpadka, to by chociażby jeden test z wszystkich 4  byłby dodatni, a jednak wszystkie są ujemne. Już nawet myślałam może  preejakulat jakiś cud , ale to też raczej byłaby już widoczna kreska na teście bo to już prawie 5 tygodni od stosunku. 
Przepraszam, że piszę tak chaotycznie i długie wiadomości przy okazji, ale no muszę to z siebie wyrzucić
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Lęk przed niechcianą ciążą/paranoja - przez Werka.16 - 02-01-2024, 00:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości