Lęk przed niechcianą ciążą/paranoja
(01-01-2024, 23:51)Lama napisał(a): To zaraz matura ?  I planujesz studia? Pewnie martwisz się o przyszłość stąd ten stres. Na Twoim miejscu pomyślałabym o jakiejś dobrej antykoncepcji. Prezerwatywy mnie zawsze stresują. A jaki masz plan gdyby to była ciąża ?
Jeszcze rok do matury , ale mam egzamin zawodowy za kilka dni. Planuję studia, nawet nie jestem gotowa na dziecko. Gdyby nagle się okazało, że jestem w ciąży to szczerze mówiąc bym myślała nad aborcją. Wiem o tym, że tego dziecka bym nie pokochała, tylko bym miała myśl w głowie, że plany, które mam zostaną zawalone przez wpadkę.
Mnie same prezerwatywy może nie stresują, ale właśnie ta jedna sytuacja, która była bez zabezpieczenia mnie przestraszyła, ale gdyby coś się wydarzyło to chociażby jeden test z tych wszystkich 4,kóte zrobiła pokazałby chociaż dodatni a jednak są wszystkie negatywne. W razie co jeden mam awaryjny test.
Myślę nad plastrami i do tego gumki. bo kurczę będę tylko psychikę męczyć takim analizowaniem i paranoją z tą ciążą.
Przepraszam, że takie długie wiadomości piszę, ale no muszę się wygadać.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Lęk przed niechcianą ciążą/paranoja - przez Werka.16 - 02-01-2024, 00:05

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości