Kobiety w Sieci
Aborcja farmakologicza w 13tyg - Wersja do druku

+- Kobiety w Sieci (https://www.maszwybor.net)
+-- Dział: ABORCJA! bieżące alerty i informacje (https://www.maszwybor.net/forumdisplay.php?fid=114)
+--- Dział: Informacje must have. (https://www.maszwybor.net/forumdisplay.php?fid=121)
+--- Wątek: Aborcja farmakologicza w 13tyg (/showthread.php?tid=10173)

Aborcja farmakologicza w 13tyg - Ruda1991 - 11-09-2026

Witajcie. Poszukuje wsparcia i informacji. Jestem obecnie w 11+5tyg ciąży, którą muszę niestety usunąć. Muszę to zrobić w tajemnicy przed partnerem tzn. tak, żeby myślał, że to zwykłe poronienie. Planuję dzisiaj zamówić tabletki. Powinnam o tym pomyśleć wcześniej, ale stało się co się stało. Jestem też pewna, że kiedy wszystko się zacznie mój partner od razu odwiezie mnie do szpitala. Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Lekarz będzie starał się dowiedzieć co się stało? Czy po porostu przyjęcie tabletek i pojechanie do szpitala będzie bezpieczne? Nikt nie będzie niczego drąży? Mogę dodać, że obecnie znajduję się w Krakowie. Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc.

RE: Aborcja farmakologicza w 13tyg - o_lisek - 11-09-2026

Cześć Ruda, na szczęście nikogo nie interesuje dlaczego ronisz. Możesz śmiało zamowic tabletki i zrobić aborcję w domu, a jak wypadnie płód, to dać się zawieźć partnerowi do szpitala. Celujemy faktycznie w okolice 13 tygodnia jeśli dzisiaj zamówisz leki, więc proces będzie nieoczywisty dla faceta, spokojnie sobie w łazience ogarniesz wszystko do ostatniego momentu, kiedy już nie będzie się dało nic zrobić. W szpitalu wystarczy powiedzieć, że pobolewał Cię brzuch przez kikka godzin i nagle poczułaś parcie i wyślizgnął się płód.

RE: Aborcja farmakologicza w 13tyg - Ruda1991 - 11-09-2026

Dziękuję. Robicie przefantastyczną pracę dla kobiet. Czytam sobie forum i jestem dużo spokojniejsza. Niestety wolę nie zamawiać nic do domu, byłam teraz na poczcie zapytać o wynajem skrytki pocztowej niestety nie było żadnej wolnej. Jutro jeszcze spróbuję, bo jestem teraz w pracy. To jest teraz największy problem dla mnie

RE: Aborcja farmakologicza w 13tyg - Margot93 - 11-09-2026

Wspieram całym sercem, sama biore dzisiaj pierwsza tabletke, mimo tego, ze pojawiło się delikatne plamienie. Moze samo sie zaczelo a ja tylko to dokończę. Nie mam pojęcia co to znaczy.

Dzięki wielkie. Mam tylko pytanie: czy jeśli zamówię tabletki dzisiaj lub jutro to one napewno nie dotrą w środę? W pozostałe dni będę w domu i przypilnuje żeby przesyłka nie wpadła w niepowołane ręce. Nie wiem czy listonosz ją po prostu wrzuci do skrzynki czy będzie dzwonił do domu i chciał oddać do rąk własnych

Ja czekałam tylko tydzien, w skrzynce mala koperta leżała po prostu.

W której organizacji zamawiałaś? Da się wywnioskować po kopercie co jest w środku?

Whw doszło w tydzien a z wow jest w drodze. Moim zdaniem widac, ze tam sa tabeltki.