Kobiety w Sieci
Wczesna ciąża pytanie kiedy zacząć najlepiej akcje - Wersja do druku

+- Kobiety w Sieci (https://www.maszwybor.net)
+-- Dział: ABORCJA! bieżące alerty i informacje (https://www.maszwybor.net/forumdisplay.php?fid=114)
+--- Dział: Informacje must have. (https://www.maszwybor.net/forumdisplay.php?fid=121)
+--- Wątek: Wczesna ciąża pytanie kiedy zacząć najlepiej akcje (/showthread.php?tid=10096)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Wczesna ciąża pytanie kiedy zacząć najlepiej akcje - Mar.ku - 19-08-2026

Ani po miso ani po arthrotec nie mialam odczuwalnych skurczy, bolal mnie jedynie brzuch i się spociłam, nic więcej nie wyleciało...

Bylam na położniczy, Pan doktor powiedzial, ze mam powtórzyć schemat, zrobic bete jutro i przyjść na kontrolę w piątek i ewentualne łyżeczkowanie. Czy ja mogę cos jeszcze dodatkowo zdobic zeby to ruszyło? Ja oprócz tego, że mi wypaliło miejsce pod językiem to nic zbytnio nie czułam ani po miso, ani po arthrotec... endometrium 13,5cm, wpisane poronienie niepełne bez powikłań

RE: Wczesna ciąża pytanie kiedy zacząć najlepiej akcje - o_lisek - 19-08-2026

przedziwne, że beta tak skoczyła. możesz wziąć więcej tych tabletek, nawet jak w schemacie aborcji z samym arthrotekiem. nawet 3 razy po 4 tabletki co 3h możesz wziąć, ale nie obiecuję, że to ruszy resztki w macicy skoro ciąży nie ma.
wybierz czy wolisz podrażnić usta czy pochwę.
a jesteś ogólnie napiętą osobą? mam na myśli brzuch, dno miednicy. są osoby, które trzymają wszystko i słabo się oczyszczają. niektóre osoby też słabo reagują na miso. dopóki nie masz cech zapalenia to się jakoś specjalnie martwić nie ma czym, ale rozumiem, że chciałabyś już wiem spokój. może to łyżeczkowanie to faktycznie najszybszy sposób u Ciebie. trzeba się tylko liczyć z tym, że jest to jednak ingerencja chirurgiczna, mechaniczna, więc niesie ryzyko uszkodzenia ścianek macicy, czy zapalenia. antybiotyk też każą Ci wziąć profilaktycznie. zależy jakie masz podejście do tego, zrób to co czujesz bardziej.

Wzielam po dwie tabletki na każdy policzek o 15. Może opronie sie wchłania przez buzię? Jak mam to stosować dopochwowo? Moze po 18 postaram się włożyć w pochwe?
Wydaje mi się, że wszystko okej ze mna, mialam pierwszy poród latwy, naturalny bez środków przeciwbólowych, a dziecko bylo spore jak na moje rozmiary. Oczyściłam się wtedy bardzo szybko w połogu az się martwiłam, że zbyt szybko przestałam krwiwac i rzeczywiście wtedy mialam jakis większy skrzepy ktory wypadl mi po lekkiej jodze, poleciało trochę krwi i znowu śladowe ilości krwi. Mam macice w tyłozgięciu jezeli to ma jakieś znaczenie. Polog ogolnie mialam bardzo bolesny ale szybki, macica obkurczyła się tak szybko, ze pod dwoch tygodniach nie bylo widac, ze w ogole bylam w ciąży.

Jak u Ciebie?

Dostalam silnych skurczy przez chwile, mam świeża krew ale na papierze, wyleciały dwa małe świeże skrzepy i to na tyle. Niedługo będę brać kolejna dawkę.

Ale w końcu wzielam pod jezyk jak coś. I te skrzepy to takie o,5 cm także małe.

Okej i co się dzieje?

Mam dosyć silne skurcze, trochę mocniejsze niż na okres, leci mało ze mnie, no ale coś leci świeżego bo tak to od 4 dni albo sucho, albo taki brazowy sluz.

No i brzuch jest taki napecznialy, taka bania. Teraz bylam w toalecie to poleciało trochę krwi i kilka nitek krwi takich zbitych.